1. עמוד הבית
  2. מתכונים
  3. מאפים מתוקים / מלוחים

מתכון לסמבוסק במילוי גבינות

סעודת מלווה מלכה חגיגית ומוצלחת עם סמבוסק במילוי גבינות, בהגשה לצד סלט ירקות עשיר ומטבלים - ויש לכם ארוחה חגיגית ומיוחדת

נועם זיגדון, י"ט תשרי תשפ"ב 25/09/2021 21:02

מלווה מלכה חגיגית סמבוסק גבינה סמבוסק גבינה צילום: נועם זיגדון

מתכון לסמבוסק במילוי גבינות

המצרכים לסמבוסק במילוי גבינות:

כוס מדידה חד פעמית חמה

לבצק:

  • 1 ק"ג קמח מנופה.
  • ½1 כפות שמרים יבשים.
  • 100 גרם מחמאה מומסת
  • 2 ביצים L.
  • 2 כפות סוכר.
  • 1 כף מלח
  • 2 כפות חוויאג' לאפיה 
  • 2 כוסות מים פושרים.

למילוי:

  • 2 חב' גבינה קשה (כל אחת 250 גר' - נראה כמו מרגרינה)
  • 200 גרם גבינה צהובה מגורדת
  • 150 גרם גבינה בולגרית
  • 2 ביצים
  • 1 כף קמח
  • פלפל שחור

אופן ההכנה לסמבוסק במילוי גבינות:

  1. בקערה ממיסים את השמרים עם הסוכר וכוס אחת של מים, מוסיפים את יתר המרכיבים חוץ מהמחמאה, לשים היטב עד לקבלת בצק אחיד, לקראת סוף  הלחישה מוסיפים את המחמאה
  2. מניחים בצד מכוסה להתפחה של שעה
  3. בקערה נוספת מכניסים את כל מרכיבי המלית ומערבבים לאיחוד.
  4. מחלקים את הבצק ל-20 חלקים וקורצים עיגולים בעובי ½ ס"מ, ממלאים במלית הגבינה, מקפלים לחצי ומהדקים את השוליים
  5. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מברישים בביצה ומפזרים שומשום
  6. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-200° ואופים כ-12 דקות עד להזהבה.

בהצלחה רבה ובתאבון

המתכון מאת: נועם זיגדון

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל madorhl@gmail.com ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.




הוסף תגובה

תגובות

אין לשלוח תגובה הכוללות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
;