י"ט אדר ב' התשפ"ד
29.03.2024
זה רק נראה מורכב

מתכון למרק קרם אפונה עם שייטל וירקות ירוקים

שף שאול בן אדרת מגיש מנה מפנקת ומחממת שגם אתם תוכלו להכין: מרק קרם אפונה עם פרוסות של שייטל וירקות ירוקים. מתכון המושלם לימי הסתיו המתקרבים. קליל, מזין וטעים גם לילדים!

מתכון למרק קרם אפונה עם שייטל וירקות ירוקים
מרק אפונה צילום: באדיבות המצלם


רשימת מצרכים

  • 200 גר פרוסות שייטל דקות
  • 3 כוסות אפונה קפואה
  • 1 כוס אפונה סינית (אפונת שלג)
  • 1 ליטר ציר ירקות או ציר עוף
  • 8 גבעולי אספרגוס
  • 1 כוס פטריות שמגי
  • 1 בצל לבן קצוץ
  • 2 שיני שום פרוסות
  • 1/4 כפית גרגירי כוסברה
  • 3 כפות פטרוזיליה קצוצה
  • 3 כפות נענע קצוצה
  • 3 יח’ עלי מרווה
  • 4 כפות שמן זית

אופן ההכנה

  1. בסיר, לאדות בצל קצוץ ושום עם 2 כפות שמן זית. להוסיף את האפונה, ואת הציר ולבשל עד לרתיחה. להוסיף נענע, פטרוזיליה ,מרווה ולתבל עם מלח פלפל.
  2. לטחון עם בלנדר מוט ידני את כל מרכיבי המרק למחית חלקה.
  3. במקביל במחבת עם 2 כפות שמן זית לטגן את הירקות הירוקים כ-2 דקות ולהניחם בצד. באותו מחבת לטגן את פרוסות השייטל כדקה מכל צד.
רמי לוי קרם אפונה מרק

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.message }}
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}
טען עוד