י"ז ניסן התשפ"ד
25.04.2024
טעם מיוחד

מתכון ללחם בעג'ין – פיתה במילוי תערובת בשר עסיסית

לחם בעג'ין הוא פיתה מיוחדת הממולאת בתערובת בשר המורכבת מבשר טחון, בצל קצוץ, עגבניות, צנוברים, ירק קצוץ, רכז רימונים ומגוון תבלינים משובחים המוסיפים את טעמם המיוחד לארוחה מוצלחת וטעימה

מתכון ללחם בעג'ין – פיתה במילוי תערובת בשר עסיסית
לחם בעג'ין – פיתה במילוי תערובת בשר עסיסית צילום: נועם זיגדון

מתכון ללחם בעג'ין – פיתה במילוי תערובת בשר עסיסית

המצרכים ללחם בעג'ין – פיתה במילוי תערובת בשר עסיסית:

כוס מדידה חד פעמית חמה

לבצק:

  • 1 ק"ג קמח מנופה
  • 2 כפות שמרים
  • 2 כפות סוכר
  • 1 כף מלח
  • ½-2 כוסות מים פושרים
  • ¼ כוס שמן

למילוי תערובת הבשר:

  • 1 ק"ג בשר טחון
  • 1 בצל גדול קצוץ דק
  • 2 עגבניות מקולפות וחתוכות לקוביות קטנות
  • צרור פטרוזיליה קצוצה
  • 1 כוס צנוברים
  • 1 כף רכז רימונים
  • 1 כפית כמון
  • 1 כף שטוחה בהרט
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • ¼ כוס שמן
  • פלפל שחור
  • מלח

אופן ההכנה ללחם בעג'ין – פיתה במילוי תערובת בשר עסיסית:

הכנת הבצק:

  1. בקערה מכניסים את כל מרכיבי הבצק ולשים היטב עד לקבלת בצק אחיד
  2. מניחים בצד מכוסה לתפיחה במשך כשעה
  3. מורידים אויר ומחלקים לכדורים

הכנת מילוי תערובת הבשר:

  1. מחממים סיר עם שמן ומטגנים את הבצל עד לשקיפות
  2. מוסיפים את העגבניות והבשר הטחון ומערבבים היטב
  3. מטגנים עד שהבשר משנה את הצבע
  4. מוסיפים את הפטרוזיליה והצנוברים ומערבבים
  5. מוסיפים את רכז הרימונים מתבלים ומבשלים בסיר מכוסה במשך כרבע שעה לספיגת טעמים (לא לייבש את הנוזלים)
  6. מחלקים את הבצק ל-8-12 כדורים
  7. כל כדור פותחים לעיגול בעובי 1 ס"מ (יוצא פיתה / פיצה גדולה)
  8. במרכז העיגול מניחים מתערובת המילוי ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה
  9. מכניסים לתנור שחומם מראש על-180° ואופים במשך כעשרים דקות עד להשחמה נאה.

בהצלחה רבה ובתאבון

המתכון מאת: נועם זיגדון

מתכון בשר לחם

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}
טען עוד