1. עמוד הבית
  2. מתכונים
  3. מתכונים בשריים

מתכון לקציצות בשר משולבות באורז וירקות מגורדים

קציצות בשר הכי טעימות שיש, משולבות בירקות מגורדים, אורז, ירק קצוץ ותבלינים המעניקים טעם מיוחד, מצפים אותן בסולת וביצה ולאח"מ מטגנים אותן מה שיוצר ציפוי מיוחד לקציצה, הן מתבשלות בציר מרק עסיסי ומעניקות ארוחת צהריים מושלמת

נועם זיגדון, י"ב חשון תשפ"ב 18/10/2021 12:22

בציפוי מושלם לקציצות בשר משולבות באורז וירקות מגורדים לקציצות בשר משולבות באורז וירקות מגורדים צילום: נועם זיגדון

מתכון לקציצות בשר משולבות באורז וירקות מגורדים

המצרכים לקציצות בשר משולבות באורז וירקות מגורדים:

 לקציצות:

  • 1/2 קילו בשר טחון איכותי
  • 1 כוס אורז לא מבושל
  • 1 בצל גדול מגורד בפומפיה גסה
  • 1 תפוח אדמה מגורד בפומפיה גסה
  • 2 פרוסות לחם רטוב וסחוט
  • צרור פטרוזיליה
  • ¼ כפית פלפל שחור
  • ½ כפית כמון
  • 1 כפית מלח

לציפוי:

  • ביצה
  • סולת (נקיה, לאחר שבררתם)

לציר מרק:

  • מים שיכסו את הקציצות
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • 1 כף אבקת מרק בצל
  • 1 כפית מרק עוף- לא חובה
  •  ¼ כפית פלפל שחור
  • ¼ כפית כורכום
  • מעט מלח 

אופן ההכנה לקציצות בשר משולבות באורז וירקות מגורדים:

  1. בקערה, מערבבים היטב את כל המצרכים של הקציצה לעיסה חלקה ואחידה
  2. יוצרים עיגולים בינונים (הם מכפילים את עצמם בבישול בגלל האורז )

לציפוי:

  1. טורפים את הביצה עם מעט מלח וטובלים את הקציצות,
  2. מצפים בסולת ומטגנים משני הצדדים בשמן עמוק עד לקבלת גוון זהוב

למרק:

  1. בסיר, מרתיחים מים ומתבלים
  2. מכניסים את הקציצות המטוגנות פנימה, לא להעמיס על הסיר כיוון שהקציצות תופחות
  3. מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש, מבשלים כ-40 עד לצמצום הנוזלים

בהצלחה רבה ובתאבון

המתכון מאת: נועם זיגדון

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.




הוסף תגובה

תגובות

אין לשלוח תגובה הכוללות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
;