1. עמוד הבית
  2. מתכונים
  3. מתכונים בשריים

מתכון לקובה אדומה לעצלנים

מתכון לקובה אדומה המורכבת מקציצות בשר עם סולת ומתבשלות ברוטב סלק חמוץ מתוק, יוצרים יחדיו מנה בשרית מושקעת וטעימה במיוחד

נועם זיגדון, י"ח חשון תשפ"ב 24/10/2021 13:05

מהיר וקליל קובה אדומה קובה אדומה צילום: נועם זיגדון

מתכון לקובה אדומה לעצלנים / נועם זיגדון

המצרכים לקובה אדומה לעצלנים:

לכדורי הבשר:

  • 1 ק"ג בשר טחון
  • 1 בצל קטן קצוץ דק דק
  • ½ כוס סולת מבורר
  • ½ כוס פירורי לחם
  • צרור פיטרוזליה קצוצה
  • ½ כף בהרט
  • ¼ כפית פלפל שחור
  • ¼ כוס מים
  • 3 כפות שמן
  • 1 ביצה L
  • מלח

לרוטב:

  • 4-5 סלקים פרוסים דק דק
  • 4 גבעולים של כרפס
  • 1-2 כפות סוכר
  • מיץ מלימון שלם
  • ¼ כפית פלפל שחור
  • 1 וחצי ליטר מים 
  • 4 כפות שמן
  • מלח

אופן ההכנה לקובה אדומה לעצלנים:

הכנת כדורי בשר:

  1. בקערה, מערבבים הטב את כל המצרכים לכדורי הבשר ומניחים בצד למשך חצי שעה, לספיגת נוזלים וטעמים

הכנת הרוטב:

  1. מטגנים את הסלק עם השמן עד לריכוך
  2. מוסיפים את הכרפס והמים ומתבלים
  3. מביאים לרתיחה ומבשלים כ-10 דקות לפני שמכניסים את הקציצות פנימה.
  4. יוצרים כדורים בגודל פינג פונג מתערובת הבשר ומכניסים למרק הרותח
  5. מביאים לרתיחה ומעבירים ללהבה בינונית אש נמוכה
  6. מבשלים במשך כ-40 דקות עד לבישול מלא.

בהצלחה רבה ובתאבון

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.




הוסף תגובה

תגובות

אין לשלוח תגובה הכוללות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
;