י"ט אדר ב' התשפ"ד
29.03.2024
עשירה ומוצלחת

מתכון לקציצות דגים עם ניוקי ברוטב מרוקאי

קציצות דג משובחות וטעימות במיוחד המתבשלות יחד עם ניוקי ברוטב מרוקאי עסיסי ומעניקים לכם יחד מנה פרווה עשירה ומוצלחת

מתכון לקציצות דגים עם ניוקי ברוטב מרוקאי
קציצות דגים עם ניוקי ברוטב מרוקאי צילום: נועם זיגדון

מתכון לקציצות דגים עם ניוקי ברוטב מרוקאי / נועם זיגדון

המצרכים לקציצות דגים עם ניוקי ברוטב מרוקאי:

לקציצות:

  • 1 ק"ג דג נסיכת הנילוס
  • 1 בצל גדול
  • צרור כוסברה
  • 4 שיני שום
  • 1 ביצה L
  • 3 כפות פירורי לחם
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • ¼ כפית פלפל שחור
  • ¼ כפית כורכום
  • 1 כפית כמון
  • ½ כף שטוחה מלח

לרוטב:

  • 500 גרם ניוקי
  • 1 גמבה פרוסה לרצועות
  • צרור כוסברה קצוצה
  • פלפל חריף פרוס
  • 5 שיני שום פרוס
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • פלפל שחור
  • ¼ כפית כורכום
  • 1 כפית כמון
  • ½ כוס שמן
  • 1 כפית מלח

אופן ההכנה לקציצות דגים עם ניוקי ברוטב מרוקאי:

הכנת הקציצות:

  1. טוחנים את הדג היטב ומעבירים לקערה.
  2. מוסיפים את הביצה ואת פירורי הלחם, מתבלים ומערבבים היטב לאיחוד.

הכנת הרוטב:

  1. מחממים סיר רחב עם מעט שמן, מוסיפים את הפפריקה והשום ומחממים מעט
  2. מוסיפים כוס מים ומסדרים את הגמבות והפלפל
  3. מבשלים כ-3 דקות עד לריכוך הירקות ומוסיפים את הניוקי
  4. מתבלים, מוסיפים כליטר מים ומביאים לרתיחה.
  5. יוצרים כדורים קטנים מתערובת הדג ומכניסים לתוך הרוטב עם הניוקי
  6. מביאים לרתיחה ומעבירים ללהבה בנונית אש נמוכה
  7. מבשלים במשך כחצי שעה.

בהצלחה רבה ובתאבון

 

מתכון קציצות דגים ניוקי רוטב

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.message }}
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}
טען עוד