כ"ב ניסן התשפ"ד
30.04.2024

מתכוננים לשבועות • גראטן בטטות חלבי

נערכת לסעודת חג חלבית? שפית הבית של 'ניופאן גורמה' מציעה: גראטן • השילוב המקורי של בטטות, שמנת מתוכנה, עלי שום, אגוז מוסקט, חמאה וגם פירורי פנקו

מתכוננים לשבועות  • גראטן בטטות חלבי



המתכון מאת שמרית גולדברג צפדיה - שפית הבית 'ניופאן גורמה'.


מצרכים:


5 בטטות מקולפות


לרביחה -

1 שמנת מתוקה

1 כוס חלב

2 שיני שום כתושות

מלח ופלפל

1/4 כפית אגוז מוסקט

עלי מרווה קצוצים דק


לציפוי -

150 גר קשקבל

100 גר' חמאה חתוכה לקוביות

1 כוס פירורי פנקו


אביזרים:

מעבד מזון (דיסקית הפריסה), קולפן ירקות, סיר בישול, תבנית כוסיות נשלפות

אופן ההכנה:

1. פורסים את הבטטות דק בעזרת דיסקית הפריסה במעבד המזון.

2. שמים בסיר את כל חומרי הרביחה ומביאים לרתיחה.

3. משמנים את תבנית בתרסיס שמן, מסדרים את פרוסות הבטטה וביניהם חלק מהגבינה קשקבל ומעט מלח ופלפל יוצקים את התערובת מעל, מפזרים את קוביות חמאה ופירורי הפנקו.

4. מכסים בניר אלומיניום ואופים עד להתרככות בחום 180 מעלות.

5. מסירים את הכיסוי מפזרים את שארית הגבינה ופירורי הפנקו ואופים להשחמה.





שבועות חלבי בטטות שמרית גולדברג צפדיה ניופאן גורמה

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}
טען עוד