י"ז ניסן התשפ"ד
25.04.2024
נגיף גזעני?

המחקר מצא: איבוד חושי הטעם והריח נעוץ במוצא

מדוע אנשים מסוימים איבדו את חוש הריח שלהם לאחר שנדבקו בקורונה ואחרים לא? לפי מחקר שפורסם אתמול - הסיבה בין היתר נעוצה במוצאו של הנדבק 

המחקר מצא: איבוד חושי הטעם והריח נעוץ במוצא
אילוסטרציה. למצולם אין קשר לכתבה צילום: pexels

מדוע אנשים מסוימים איבדו את חוש הריח שלהם לאחר שנדבקו בקורונה ואחרים לא? המדענים בדקו. 

במחקר שפורסם בכתב העת הרפואי Nature Genetics, מצאו החוקרים הבדל מעניין, לפיו, אנשים ממוצא מזרח אסיה או אפרו-אמריקאי היו בעלי סיכוי נמוך יותר לדווח על אובדן ריח או טעם, כך עולה מ-ממצאי המחקר.

הסיבה לכך עדיין אינה ידועה. הצוות ציין שהמחקר מוטה כלפי אנשים ממוצא אירופי בין היתר עקב נתונים מוגבלים. 

כמו כן, המחקר זיהה סיכון 'גנטי' הקשור לאובדן ריח לאחר הידבקות בנגיף. אמנם הגורם המדויק לאובדן חושי הקשור לקורונה, אינו ידוע, אך מדענים כן חושבים שזה נובע מנזק לתאים נגועים בחלק של האף הנקרא 'אפיתל הריח'. תאים אלה מגנים על נוירוני ריח, שעוזרים לבני אדם להריח. 

 

 

 

קורונה אומיקרון מחקר ריח טעם

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 18 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}
טען עוד