ט' ניסן התשפ"ד
17.04.2024
מיוחדת ומלאת טעם

מתכון לרולדת תותים בשכבות

אוהבים מתכונים משובחים ומיוחדים? קבלו מתכון מוצלח לרולדת תותים המוגשת בשכבות ומעניקה יוקרה לאירוח מפנק  

מתכון לרולדת תותים בשכבות
רולדת תותים בשכבות צילום: מירי שילוני

מתכון לרולדת תותים בשכבות / אתי וועג

המצרכים לרולדת תותים בשכבות:

לרולדת הבסיס:

  • 6 ביצים בגודל L
  • 1/3 כוס סוכר
  • 1 כוס קורנפלור
  • 2 כפיות תמצית וניל

למרמלדת תותים:

  • 500 גר' תותים חתוכים לקוביות
  • 1/4 כוס סוכר
  • 1 כף מיץ לימון
  • 1/2 1 כפות קורנפלור
  • 3 כפות מים

לסירופ להרטבת העוגה:

  • 2 כפות ריבת תותים מהולות ב-1/4 כוס מים רותחים

אופן ההכנה לרולדת תותים בשכבות:

הכנת הרולדה:

  1. הכניסו אל קערת המיקסר את החלמונים, הוניל והסוכר והקציפו עד לקבלת מסה תפוחה ובהירה.
  2. בקערה נפרדת, הקציפו את החלבונים עד לקבלת קצף יציב.
  3. אחדו יחדיו את שתי התערובות, והוסיפו את הקורנפלור בתנועות קיפול, עד לאיחוד מלא.
  4. רפדו את תבנית האפייה (השטוחה) של התנור, בנייר אפיה, ושמנו אותו מעט בעזרת תרסיס שמן.
  5. שיפכו את מסת הבצק מעל נייר האפייה, וישרו באופן שווה בתבנית.
  6. אופים בחום של כ- 190 מע' למשך כ- 10 דקות. רק עד שהבצק מקבל גוון זהוב בהיר והוא קפיצי מעט.
  7. לאחר האפייה, צננו מעט את הרולדה, חיתכו ל-4  חלקים שווים ובזהירות קלפו את נייר האפייה. הניחו בצד לצינון, עד לסיום הכנת המרמלדה.

הכנת מרמלדת תותים:

  1. הכניסו אל סיר עם תחתית עבה את התותים החתוכים, הסוכר ומיץ הלימון וערבבו עד להמסה מלאה של הסוכר. (תוך כדי ערבוב מעכו מעט את התותים בעזרת מזלג)
  2. ערבבו בקערית קטנה את הקורנפלור והמים, והוסיפו אל תערובת התותים.
  3. המשיכו לערבב מעל אש בינונית-קטנה עוד כשתיים שלוש דקות, הורידו מהאש וצננו מעט.

הרכבת העוגה:

  1. הניחו בצלחת ההגשה שכבה ראשונה מרולדת הבסיס. הרטיבו את הרולדה מעט בסירופ ריבת התותים.
  2. מירחו מעל שכבה נדיבה ממרמלדת התותים.
  3. הניחו שכבה נוספת של רולדת הבסיס, הרטיבו אותה מעט בסירופ, מירחו מעליה שכבה נדיבה ממרמלדת התותים
  4. הניחו שוב שכבת רולדה, הרטיבו במעט מהסירופ, מעל מירחו שכבה דקה ממרמלדת התות .
  5. לסיום הניחו את שכבת הרולדה הרביעית, הרטיבו מעט בסירופ, מירחו במעט ממרמלדת התות וסיימו בפרוסות פרי עונתי כמו תותים, ובדבנים, משמשים וכד'.
  6. הברישו את פרוסות הפרי במעט גלזורה בכדי לשמר את רעננות הפרי.

המתכון באדיבות מגזין "טועמיה"

סטיילינג: אליהו בכר

 

מתכון רולדה תותים עוגת שכבות

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}
טען עוד