ח' ניסן התשפ"ד
16.04.2024
תוספת או ארוחה בפני עצמה?

מתכון למלאווח ממולא בכל טוב

כשמתחשק לפנק עם חלבי או בשרי, את המתכון הזה ניתן בקלות להמיר ולשדרג כרצונכם, שילוב של פלפלים מטוגנים, ממרח פסטו, ביצים קשות, זיתים ובשר טחון, מעניק לכם מנה משובחת או תוספת מושלמת לארוחה חגיגית ומלאת עניין

מתכון למלאווח ממולא בכל טוב
מלאווח במילוי כל טוב צילום: מירי מאור

מתכון למלאווח ממולא בכל טוב / מירי מאור

המצרכים למלאווח ממולא בכל טוב:

  • מלוואח לפי כמות הסועדים

לתערובת הבשר:

  • 1 בצל קצוץ
  • בשר טחון
  • מלח
  • פלפל שחור
  • פפריקה מתוקה
  • כמון

תוספות:

  • 1 גמבה אדומה חתוכה לרצועות
  • ממרח פסטו
  • טבעות זיתים
  • ביצים קשות

לציפוי:

  • ביצה טרופה
  • שומשום / קצח

אופן ההכנה למלאווח ממולא בכל טוב:

הכנת תערובת הבשר:

  1. מחממים מחבת רחבה ומטגנים את הבצל עד להשחמה נאה, מוסיפים את הבשר הטחון ויתר המצרכים לתערובת ומערבבים היטב, מבשלים תוך ערבוב תמידי עד לבישול מלא של הבשר הטחון.

הכנת רצועות הפלפלים:

  1. מחממים מחבת עם מעט שמן ומטגנים את רצועות הפלפל עד להשחמה.

הרכבת המלאווח:

  1. מורחים על חצי מלאווח ממרח פסטו
  2. מוסיפים מעל את רצועות הפלפלים המטוגנים, את הבשר, טבעות זיתים וביצה קשה .
  3. מקפלים את המלאווח לשתיים וסוגרים היטב,  מהדקים בקצוות בעזרת מזלג.
  4. אופן מילוי המלאווח. קרדיט: מירי מאור.
  5. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מברישים בביצה ומפזרים שומשום
  6. מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות ואופים במשך כ20 דקות או עד להזהבה.
  7. ניתן להמיר את תערובת הבשר בגבינה בולגרית ולקבל מנה חלבית.

בהצלחה רבה ובתאבון

מתכון תוספת בשרי חלבי מלאווח

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}
טען עוד