1. עמוד הבית
  2. מתכונים
  3. מתכונים בשריים

מתכון לפסטרמה בציפוי מושלם ומיוחד

אוהבים פסטרמות? את המתכון הזה בטח לא ניסיתם, פסטרמה ביתית מצופה בשלל רטבים טעימים המעניקים לה טעם מיוחד ועסיסי יותר

שולמית שחרי"ב אדר תשפ"ב 13/02/2022 10:54

בהכנה ביתית נקניק פסטרמה ביתי נקניק פסטרמה ביתי צילום: שולמית שחר

מתכון לפסטרמה בציפוי מושלם ומיוחד / שחר שולמית

המצרכים לפסטרמה בציפוי מושלם ומיוחד:

למשרה:

  • נתח של חזה הודו טרי
  • 1 כוס מים רותחים
  • 1 כפית מלח
  • 2 כפיות פפריקה מרוקאית בשמן
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1/2 כפית שום גבישי
  • 1/2 כוס שמן (מידת כוס חד פעמית קרה סטנדרטית)

לציפוי הנתח:

  • 1/4 כוס שמן
  • 1/4 כוס סילאן
  • 1/4 כוס טריאקי
  • 1/4 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור

אופן ההכנה לפסטרמה בציפוי מושלם ומיוחד:

הכנת המשרה:

  1. שוטפים את נתח החזה ומניחים אותו בקערה
  2. מוסיפים לו את שאר מצרכי המשרה ומערבבים היטב
  3. כל חצי שעה לוקחים כף ויוצקים מהמשרה על כל נתח העוף
  4. מניחים את הנתח מכוסה במקרר לילה וכל פעם יוצקים מעל הנתח מהמשרה

הכנת הציפוי:

  1. מוציאים את הנתח מהמשרה ומניחים אותו במסננת כדי לסנן אותו מנוזלים
  2. מניחים את הנתח בתבנית שטוחה ומורחים עליו היטב את מצרכי הציפוי לאחר שערבבנו אותם
  3. מכסים את התבנית בנייר כסף ואופים כשעה על חום של 160 מעלות
  4. מורידים את נייר הכסף ומעלים את הטמפרטורה ל200 מעלות ואופים עוד 10 דקות
  5. מעבירים את הפסטרמה לצלחת הגשה ופורסים אותה לאחר שהיא הצטננה לגמרי

בהצלחה רבה ובתאבון

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.




הוסף תגובה

תגובות

אין לשלוח תגובה הכוללות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
  1. נתח עוף או הודו?  


    • לא 


;