י"ב ניסן התשפ"ד
20.04.2024

מיוחד לשבועות • החלבית שמסתתרת במאפייה

המסעדה החלבית הטובה של ירושלים נמצאת בכלל בגבעת-זאב • לקראת חג השבועות נדד הרצל קוסאשוילי למסעדת 'נחמה' המשודרגת • המרק מדהים, הסלט חלומי

מיוחד לשבועות • החלבית שמסתתרת במאפייה



השבוע קפצתי לאחר תקופה ממושכת שלא ביקרתי בה, לגבעת זאב שהפכה לאטרקציה נדל"נית.

אבל אני מגיע כמובן בגלל השמועה העקשנית ששטחה באוזניי שדרוג משמעותי ל'מאפיית נחמה' המיתולוגית והוותיקה.

מי מאיתנו לא עבר אצל נחמה בכניסה לשכונת מאה שערים, או בדרכנו למאפיית לנדנר הוותיקה שסמוכה אליה?

לא כאן המקום לפצוח בסטטיסטיקות ובהצגת תרשימים וגרפים לצורך קביעת המאפיה הנחשקת בעיר הקודש.

אבל אני באמת מתנחם אצל כל אחת מהמאפיות במשהו אחר.

אין שני בעיניי לרוגעלך של גרליץ ברוממה. החלות של אביחיל מקסימות, גם ויזני'ץ הבני ברקית ומאפיית הצבי מקומן לא נפקד בגזרת החלות.

לנדנר שווה כל פסיעה ופסיעה כשהשכר לפסיעות מגיע מיידית עם בציעת החלה החמה ונעיצת השיניים בלבן המשמח והלוהט שבפנים. אבל אנחנו פה פחות בגלל החלות, יותר בגלל האוכל האמיתי.



מנות יפות ואסתטיות

בכל אופן ההגעה למאפיית נחמה בגבעה היתה מלווה בחשש מנפילה למלכודת הבנאלית המוכרת במחוזותינו למאכלי הגבינה, ובאותו יחס גם הופתענו לטובה. באמת.

ניר, שעמל במטבח על המנות היפות והאסתטיות של נחמה, שטח בפנינו בקצרה את ארסנל התחמושת והמנות המומלצות.

השעה המאוחרת יחסית לא אפשרה סבלנות, כך שלא איבדנו זמן יקר וזרמנו עם ההמלצות. אני הלכתי על מנת פתיחה של פיטריות בציפוי פירורי לחם מטוגנות בשמן עמוק על מצע רוטב אלפרדו. המנה היתה טובה בהחלט, אם כי לא הפילה אותי מהכיסא. מכאן, זה רק הלך והשתבח.

מרק בצל נדיר. סמיכות מדויקת וצבע כהה ועמוק של בצל שעבר קרמול הגון. גבינת הפרמז'ן והקרוטונים הגיעו בצלוחיות נפרדות, בכדי לאפשר שליטה מלאה במרקם הרצוי.

הגבינה המותכת לא העמיסה יותר מידיי ובהחלט לא נעדרה מאידך מהצלחת כלל ועיקר.

בהמשך התענגנו על לחם הבית של מאפיית נחמה הלא הוא 'לחם יזדי', הכלאה בין לחם גרוזיני לפוקאצ'ה מרוחה בשמן ומצופה בשומשום, עם מטבלים טובים.

היו עגבניות מיובשות נהדרות. זיתים סורים וזיתי קלמטה כהים ומבריקים משמן ומנחת. הפסטו היה טעים אם כי מימי ודליל קצת יתר על המידה, אבל בסך הכל הכללי, מנה טובה ודומיננטית.



סלט חלומי

משם התפצלנו. אשתי המשיכה לעבר סלט חלומי וקוביות בטטה על מצע חסה ורוטב ויניגרט וחרדל.

המנה היתה גדולה ומשביעה, מתוקה בעדינות ואסתטית לעין. אני הלכתי על רביולי גבינת עזים ברוטב פומודרו שהיה פשוט נהדר. המרקם החמאתי מאידך והאוויריות בבצק הרביולי כמו גם כמות הגבינה הנדיבה שקופלה בפנים, עשו שמות בפי.

המקום אולי נראה כמו עוד סניף של מאפיית נחמה, כשמסביב הבורקסים, העוגות ושלל הלחמים, אבל ההפתעה הנעימה מחכה לכם לאחר שתתאזרו בסבלנות, ותשאירו את החלות והבורקסים לאחרי הארוחה.

כתובת וכל השאר...

מאפיית נחמה-כשר למהדרין-מאפים בהשגחת בד"ץ העדה החרדית ומהדרין רבנות גבעת זאב.
אתרוג 51, גבעת זאב (בתחנת הדלק מאחור)

טל': 02-6522622
שעות פעילות:
א'-ה': 7:00-23:00
יום ו': 7:00-15:00
מוצ"ש: חצי שעה לאחר צאת השבת-23:00
ביקורת מסעדה נחמה אוכל חלבי

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 5 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}
טען עוד