1. עמוד הבית
  2. מתכונים
  3. עוגות

מתכון לעוגת גבינה מיוחדת על בסיס בראוניז ובציפוי גלסאז'

עוגת גבינה המתאימה לאלו שאוהבים להשקיע, היא עוגה המורכבת ממספר שלבים אך בסופם תקבלו קינוח חלבי ומושלם המשלב בתוכו בסיס בראוניז וגבינה כאשר מעליהם עוגת גבינה אפויה וטעימה

שולמית שחרי"ח אייר תשפ"ב 19/05/2022 23:54

מרשימה וטעימה עוגת גבינה על בסיס בראוניז בציפוי גלאסז' עוגת גבינה על בסיס בראוניז בציפוי גלאסז' צילום: שולמית שחר

מתכון לעוגת גבינה מיוחדת על בסיס בראוניז ובציפוי גלסאז' / שחר שולמית

המצרכים לעוגת גבינה מיוחדת על בסיס בראוניז ובציפוי גלסאז':

מידות אוניברסליות

תבנית סיליקון קוטר 25 סנטימטר

לעוגת הגבינה:

  • 6 ביצים גודל לארג'
  • 1.5 כוסות סוכר
  • 1 כוס שמן
  • 750 גרם גבינה לבנה 5%
  • 1 כוס קמח תופח
  • 3/4 כוס קוקוס
  • 1 כף קליפת לימון

לשכבת הבראוניז:

  • 4 ביצים גודל L
  • 1 כוס סוכר
  • 1/2 כוס שמן
  • 1/2 כוס קקאו
  • 120 מ”ל שמנת מתוקה (1/2 כוס)
  • 1 כוס קמח

לשכבת הגבינה שעל הבראוניז:

  • 500 גרם גבינה לבנה 9%
  • 1 כוס סוכר
  • 1 ביצה גודל לארג'
  • 2 כפות קמח
  • מעט צבע מאכל צהוב

לגלייז קקאו:

  • 10 גרם ג'לטין
  • 50 מ"ל מיים
  • 70 גרם קקאו
  • 150 מ"ל חלב
  • 190 גרם סוכר

לגלסאז' צהוב:

  • 15 גרם ג'לטין
  • 75 גרם מיים
  • 220 גרם סוכר
  • 110 גרם מיים
  • 225 גרם גלוקוזה
  • 150 גרם חלב מרוכז
  • 150 גרם שוקולד לבן
  • צבע מאכל צהוב לפי הצורך

אופן ההכנה לעוגת גבינה מיוחדת על בסיס בראוניז ובציפוי גלסאז':

  1. תחילה מכינים יום קודם את העוגה העליונה שהיא בעצם עוגת גבינה (שמצופה בגלסאז')
  2. מקפיאים אותה לילה כדי שנוכל לחלץ אותה בשלמותה ולצפות אותה

הכנת עוגת הגבינה:

  1. מדליקים תנור ל170 מעלות
  2. מקציפים במיקסר את  הביצים והסוכר לקצף בהיר ותפוח
  3. מנמיכים את פעילות המיקסר למינימום ומוסיפים בהדרגה את המצרכים לפי סדר כתיבתם
  4. יוצקים את המסה לתבנית הסיליקון לאחר שמשמנים אותה ואופים את העוגה כ55 דקות עד שמרכז העוגה יציב והעוגה זהובה (יתכן וידרשו עוד כמה דקות )
  5. מצננים ומקפיאים את העוגה לילה לפני חילוץ מהתבנית
  6. למחרת מכינים את עוגת הבסיס שמורכבת מ2 שכבות...כשמעליה מניחים את עוגת הגבינה שהקפאנו לאחר שציפינו אותה בגלסאז'
  7. עוגת הבסיס מורכבת מ2 שכבות...שכבה בראוניז ומעליה שכבת גבינה
  8. רינג מרובע גודל 24 סנטימטר משומן וסגור בצד אחד בנייר אפיה ונייר כסף
  9. מחממים תנור על חום של 170 מעלות

הכנת שכבת הבראוניז:

  1. מערבבים בקערה את כל המצרכים עד למסה חלקה ויוצקים אותה לרינג
  2. אופים את העוגה 15 דקות עד שהחלק העליון של העוגה מתקשה קצת
  3. (בנתיים כשהבראוניז התנור מכינים את שכבת הגבינה)

הכנת שכבת הגבינה:

  1. מערבבים בקערה את כל המצרכים ויוצקים את המסה בעדינות מעל שכבת הבראוניז (אני ממליצה לצקת כף לאחר כף)
  2. מנמיכים את חום התנור ל150 מעלות ואופים את העוגה עוד כ45 דקות
  3. מצננים את העוגה ומחלצים אותה בעדינות מהרינג ומעבירים אותה לצלחת הגשה.
  4. מכינים ציפוי גלייז קקאו וגלסאז' צהוב לעוגת הגבינה העליונה (שהקפאנו) ויוצקים אותם לסרוגין מעל העוגה

הכנת הגלייז:

  1. מערבבים את הג'לטין עם המיים ומניחים בצד ל1/2 שעה
  2. מרתיחים את כל חומרי הציפוי למעט מסת הג'לטין ומקררים מעט
  3. מוסיפים את מסת הג'לטין ומערבבים עד לאיחוד (ממליצה לבלדר את המסה)
  4. (מצננים את הגלייז לטמפרטורת של 36 מעלות לפני שיוצקים אותו מעל העוגה ...בעיקרון רצוי להכין יום לפני השימוש ולמחרת לחמם את הגלייז לטמפרטורת עבודה)

הכנת הגלסאז' הצהוב:

  1. מערבבים את הג'לטין עם המיים (75 גרם) ומניחים בצד ל1/2 שעה
  2. בסיר קטן מחממים את הסוכר והמיים (112 גרם) עד לרתיחה טובה (103 מעלות)
  3. מוסיפים את הגלוקוזה והחלב המרוכז ומערבבים
  4. מוסיפים את מסת הג'לטין ומערבבים
  5. מוסיפים את השוקולד וצבע מאכל לפי דרישה ומבלדרים למסה אחידה
  6. מקררים את הגלסאז' לטמפרטורת עבודה של 36 מעלות ( רצוי להכין את הגלסאז' יום קודם ולצקת אותו על העוגה רק למחרת)
  7. מניחים את עוגת הגבינה שחילצנו מתבנית הסיליקון מעל רשת ויוצקים עליה לסרוגין פעם מהגלייז קקאו ופעם מהגלסאז' הצהוב 
  8. מעבירים את העוגה למרכז עוגת הבסיס ומקשטים לפי טעמכם

בהצלחה רבה ובתאבון

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.




הוסף תגובה

תגובות

אין לשלוח תגובה הכוללות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
  1. הקפאה  


;