1. עמוד הבית
  2. מתכונים
  3. לחמים

מתכון ללחם בית / חלות / לחמניות

מתכון מעולה ללחם בית, לחמניות או חלות, מתכון קל להכנה ומוצלח שלא תפסיקו לקצור עליו מחמאות

חני לויןי"ט אייר תשפ"ב 20/05/2022 12:16

תתכוננו למחמאות לחם בית לחם בית צילום: נועם זיגדון

מתכון ללחם בית / חלות / לחמניות 

המצרכים ללחם בית / חלות / לחמניות:

כוס מדידה חד פעמית חמה

 לבצק:

  • 1 ק"ג קמח מנופה.
  • 1.5 כוסות סולת.
  • 2 כפות שמרים יבשים.
  • 1/2 כוס שמן
  • 4 כפות סוכר.
  • 1 כף מלח.
  • 2-3/4 כוסות מים פושרים

אופן ההכנה ללחם בית / חלות / לחמניות:

  1. מערבבים את כל המרכיבים היבשים ומוסיפים את השמן,
  2. מוסיפים מים בהדרגה ולשים היטב עד לקבלת גוש בצק לח ולא דביק.
  3. בקערת הלישה מכסים את הבצק בשקית ומניחים מעל 2 מגבות מטבח, מתפיחים במשך שעה.
  4. לאחר כשעה יוצרים צורות ומניחים במגש, מתפיחים פעם שניה במשך כחצי שעה.
  5. טורפים ביצה עם חצי כפית סוכר, מברישים את הלחמים ומפזרים שומשום
  6. מכניסים לתנור שחומם מראש על 180° ואופים כ- 20 דקות.
  7. הערה: רצוי לשים קערת מים חמים בתחתית התנור.
  8. בהוצאת הלחם מהתנור יש להניח את הלחמים על מגבת הפוכים, כדי שלא יספגו לחות מהתחתית.

בהצלחה רבה ובתאבון

קרדיט: רפאל דדוש, המתכון הוא לחם בית של לולי דדוש ז"ל

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.




הוסף תגובה

תגובות

אין לשלוח תגובה הכוללות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
  1. נראה מושלם מה הקטע עם הסולת? רק טיפ קטן: חופשי ניתן להמיר את הביצה בסוף במריחת מיים! שווה לנסות  


;