י"ט ניסן התשפ"ד
27.04.2024
תתכוננו למחמאות

מתכון ללחם בית / חלות / לחמניות

מתכון מעולה ללחם בית, לחמניות או חלות, מתכון קל להכנה ומוצלח שלא תפסיקו לקצור עליו מחמאות

מתכון ללחם בית / חלות / לחמניות
לחם בית צילום: נועם זיגדון

מתכון ללחם בית / חלות / לחמניות 

המצרכים ללחם בית / חלות / לחמניות:

כוס מדידה חד פעמית חמה

 לבצק:

  • 1 ק"ג קמח מנופה.
  • 1.5 כוסות סולת.
  • 2 כפות שמרים יבשים.
  • 1/2 כוס שמן
  • 4 כפות סוכר.
  • 1 כף מלח.
  • 2-3/4 כוסות מים פושרים

אופן ההכנה ללחם בית / חלות / לחמניות:

  1. מערבבים את כל המרכיבים היבשים ומוסיפים את השמן,
  2. מוסיפים מים בהדרגה ולשים היטב עד לקבלת גוש בצק לח ולא דביק.
  3. בקערת הלישה מכסים את הבצק בשקית ומניחים מעל 2 מגבות מטבח, מתפיחים במשך שעה.
  4. לאחר כשעה יוצרים צורות ומניחים במגש, מתפיחים פעם שניה במשך כחצי שעה.
  5. טורפים ביצה עם חצי כפית סוכר, מברישים את הלחמים ומפזרים שומשום
  6. מכניסים לתנור שחומם מראש על 180° ואופים כ- 20 דקות.
  7. הערה: רצוי לשים קערת מים חמים בתחתית התנור.
  8. בהוצאת הלחם מהתנור יש להניח את הלחמים על מגבת הפוכים, כדי שלא יספגו לחות מהתחתית.

בהצלחה רבה ובתאבון

קרדיט: רפאל דדוש, המתכון הוא לחם בית של לולי דדוש ז"ל

מתכון חלות לחם לחמניות

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}
טען עוד