א' תשרי התשפ"ה
03.10.2024
מושלם לסעודה רביעית

מתכון לזיווה - מאפה גבינות מלוח

מתכון מושלם לסעודה רביעית, זיווה בהכנה ביתית - מאפה במילוי של תערובת גבינות מלוח וטעים, המתאים לארוחת ערב או בוקר 

מתכון לזיווה - מאפה גבינות מלוח
זיווה - מאפה גבינות מלוח צילום: נועם זיגדון

מתכון לזיווה - מאפה גבינות מלוח / נועם זיגדון

המצרכים לזיווה - מאפה גבינות מלוח:

כוס מדידה חד פעמית חמה

  • 1 ק"ג קמח
  • 1 כף מלח
  • 1 אבקת אפיה
  • 2-3 כפות סוכר
  • 2-3/4 כוסות מים חמימים

למילוי גבינות:

  • 250 גרם גבינה לבנה
  • 100 גרם גבינה בולגרית
  • 100 גרם גבינה צהובה
  • 3 כפות טבעות זיתים
  • 1 ביצה L
  • 1 כף קמח
  • ¼ כפית פלפל שחור

אופן ההכנה לזיווה - מאפה גבינות מלוח:

הכנת הבצק:

  1. בקערה מכניסים היטב את כל מצרכי הבצק ולשים היטב עד לקבלת בצק אחיד.
  2. מניחים בצד למשך 30 דקות.
  3. מחלקים את הבצק ל- 10-12 כדורים
  4. כל כדור מרדדים היטב דק עד כמה שאפשר ומורחים עליו מרגרינה
  5. מקפלים לשניים ומורחים שוב מרגרינה ומקפלים שוב לשניים
  6. חוזרים על הפעולה עד שנשאר משולש קטן.
  7. מעגלים אותו ומורחים עליו מרגרינה, מניחים על מגש ומכניסים למקרר לפחות לשעה

הכנת מילוי הגבינות:

  1. בקערה מערבבים היטב את כל המצרכים למילוי ומעבירים לשקית זילוף

הכנת הזיווה:

  1. פותחים כל כדור בצק למלבן דק ובעזרת שקית הזילוף עם תערובת הגבינות מורחים שכבה בחלק העליון
  2. מגלגלים לרולדה ומקפלים לשניים בצורת פרסה
  3. מברישים בחלמון ומפזרים שומשום
  4. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה
  5. מכניסים לתנור שחומם מראש על 180° ואופים כ- 25 דקות עד להזהבה.

בהצלחה רבה ובתאבון

מתכון מאפה גבינות מלוח סעודה רביעית

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}