מתכון לקיש עגבניות וגבינות
מתכוננים לשבועות? קבלו מתכון מושלם לקיש גבינות משגע ומלא טעם, בשילוב של חצאי עגבניות שרי ובזיליקום תקבלו מנה חלבית טעימה במיוחד

מתכון לקיש עגבניות וגבינות / רפאל דדוש
המצרכים לקיש עגבניות וגבינות:
- גבינה צהובה/ גאודה.
- גבינת מוצרלה.
- גבינת קשקבל.
- חצאי עגבניות שרי
- עלי בזיליקום
לבסיס הבצק:
- 220 גר' קמח כוסמין נפלאות מנופה.
- 200 גר' מחמאה / נטורינה
- ½1 כפות סוכר
- 1 כפית מלח.
- 1-2 כפות מים (רק אם יש צורך שהבצק לא מתגבש.)
למילוי:
- 4 ביצים.
- 1 מיכל שמנת לבישול 250 מ"ל
- 1 מיכל שמנת חמוצה
- ½ כפית ארגנו יבש
- ½ כפית טימין יבש
- קורט מלח
- פלפל שחור
אופן ההכנה לקיש עגבניות וגבינות:
הכנת המילוי:
- בקערה, מכניסים את כל מרכיבי המילוי ומערבבים היטב לאיחוד
הכנת בסיס הקיש:
- שמים את כל החומרים בקערה ולשים עד להתגבשות הבצק,
- יוצרים גוש שטוח עוטפים בשקית ניילון ומניחים במקרר לחצי שעה.
- לאח''מ משטחים לבצק דק, מניחים על תבנית פאי ומעבירים למקפיא לחצי שעה.
- מכניסים לתנור שחומם מראש על חום של 170° (רצוי להניח משקולת לאפייה עיוורת). ואופים את הקלתית כ12-14 דקות עד להזהבה ומוציאים מהתנור
- מפזרים בתוך בסיס הקיש את הגבינה הצהובה, המוצרלה והקשקבל
- יוצקים פנימה את תערובת המילוי מעל הגבינות, ומניחים מלמעלה חצאי עגבניות שרי ועלי בזיליקום.
- מחזירים לאפייה של כ-23-25 דקות בחום של 170° עד להזהבה.
בהצלחה רבה ובתאבון
המתכון של לולי דדוש ז"ל
תגובות