טעים להפליא: מתכון לפנקייק בטטה ושיבולת שועל
פנקייק הוא אחד מהמטעמים הטעימים והקלילים שהמטבח שלנו יודע להוציא מפתחו, אבל גם שם אפשר לגוון ולחדש בטעמים מיוחדים ולא שגרתיים • הפעם הבאנו לכם מתכון מעולה לפנקייק חבלי עם בטטה ושיבולת שועל שתלקקו את האצבעות

20 דק | חלבי | קל
רשימת מצרכים:
- 1 בטטה גדולה (כ-400 גרם), מבושלת או אפויה
- 2 ביצים
- ⅓ כוס מייפל
- 2 כפות חמאה
- 1 כפית קינמון
- 1 כפיתתמצית וניל
- 1 כפית ג’ינג’ר מגורד דק בפומפיה
- ½ כפית מלח
- 1 כוס קמח
- ½ כוס שיבולת שועל דקה (להכנה מהירה)
- 1 כפית אבקת אפייה
- ½ כפית סודה לשתייה
- 1 כוס רוויון
- חמאה לטיגון
- להגשה:
- מייפל
- שמנת חמוצה
אופן ההכנה:
- קולפים את הבטטה ומועכים אותה לפירה חלק, מעבירים לקערה גדולה.
- מוסיפים את יתר המרכיבים ומערבבים לתערובת אחידה.
- מחממים מחבת גדולה וממיסים בה מעט חמאה. מורידים, באמצעות שתי כפות, עיגולים מהבלילה למחבת החמה ומטגנים כ-3 דקות מכל צד עד שהפנקייקס זהובים משני הצדדים.
- מגישים עם שמנת חמוצה וסירופ מייפל.
-
טרגדיה: מורה ואם לשמונה ילדים הלכה לעולמה -
"עכשיו תנשום" - כך נפרדת שקד מבנט אחרי עשור פוליטי -
נתניהו שוחח עם לפיד וביקש להימנע מפגישות ביטחוניות -
יומיים לפני יום הולדתה: הפעוטה הלכה לעולמה
-
רוויון
תגובות