1. עמוד הבית
  2. מתכונים
  3. מתכונים בשריים

מתכון לכבד קצוץ ועגבניות שרי על ברוסקטה ביתית

מחפשים מתכון מוצלח לכבד קצוץ קבלו אחד שלא תפסיקו לאכול ממנו, בתוספת מתכון להכנת לחם ברוסקטה ביתי מושלם, כך תוכלו להתענג על הטעם עד הסוף

רפאל דדושכ"ב סיון תשפ"ב 21/06/2022 12:40

להתענג על הטעם כבד קצוץ ועגבניות שרי על ברוסקטה ביתית כבד קצוץ ועגבניות שרי על ברוסקטה ביתית צילום: רפאל דדוש

מתכון לכבד קצוץ ועגבניות שרי על ברוסקטה ביתית / רפאל דדוש

המצרכים לכבד קצוץ ועגבניות שרי על ברוסקטה ביתית:

לכבד קצוץ:

  • ½ קילו כבד עוף שטוף היטב וצלוי
  • 4 בצלים בינוניים קצוצים
  • מלח
  • פלפל שחור
  • מעט סילאן
  • 4 ביצים קשות
  • 1.5 כפות מיונז

ללחם הברוסקטה:

  • 1 ק"ג קמח כוסמין
  • ½1 כפות שמרים יבשים
  • 3 כפות סוכר חום
  • 1 שקית אבקת אפיה
  • 2 כפיות מלח
  • ¼ כוס שמן
  • כ-½2 כוסות מים פושרים
  • טימין יבש (לא חובה)

לריבת בצל:

  • 5 בצלים גדולים קצוצים
  • סוכר חום
  • שמן

להגשה:

  • עגבניות שרי חצויות

אופן ההכנה לכבד קצוץ ועגבניות שרי על ברוסקטה ביתית:

הכנת לחם הברוסקטה:

  1. בקערת המיקסר שמים את החומרים היבשים והשמן ולבסוף תוך כדי עבודת המיקסר מוסיפים בהדרגה את המים.
  2. לשים היטב עד קבלת בצק רך ונעים למגע אך לא דביק. מניחים בצד מכוסה להתפחה של שעה,
  3. לאחר שעה מחלקים את הבצק לכדורים של 400 גר' ומעבירים לתבנית אינגליש
  4. מתפיחים במשך כ20 דקות. מורחים במעט שמן זית ומכניסים לתנור שחומם מראש על 170°
  5. אופים במשך כ- 17 עד 20 דקות.
  6. לאחר האפייה מצננים מעט ומחלצים מהתבנית להתקררות מוחלטת כשהלחם הפוך.

הכנת כבד קצוץ:

  1. מחממים סיר עם מעט שמן ומטגנים את הבצלים עד להשחמה מוסיפים את הכבדים הצלויים. מטבלים במלח, פלפל שחור ומעט סילאן.
  2. לאחר התקררות מוחלטת מעבירים את הבצל והכבדים למעבד מזון ומוסיפים את הביצים הקשות והמיונז, ממשיכים לטחון עד שהתערובת חלקה ומעבירים למקרר ל 3-4 שעות.

הכנת ריבת בצל:

  1. קוצצים 5 בצלים גדולים לגודל מינימלי ומאדים במחבת ללא שמן עד להשחמה
  2. מוסיפים שמן וממשיכים לטגן על אש נמוכה, מוסיפים סוכר חום ומטגנים כשעתיים.

בהגשה: פורסים מהלחם פרוסות (רצוי לקלות מעט) ומורחים מהכבד מעל, מניחים עגבניות שרי חצויות ומגישים עם ריבת בצל.

בהצלחה רבה ובתאבון

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.




הוסף תגובה

תגובות

אין לשלוח תגובה הכוללות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
;