1. עמוד הבית
  2. בריאות
  3. חדשות בריאות

היסטוריה: מדענים הציגו "המבורגר מבחנה" • צפו

מדענים הציגו את ההמבורגר הראשון שנוצר בתנאי מעבדה • רקמת הבשר פותחה מתאי גזע • גוש הבשר טוגן והוגש לטועמים • "כמו בשר אבל בלי שומן" • צפו בוידאו
יונה שוב, בחדרי חרדים, ל' אב תשע"ג 06/08/2013 00:38

המבורגר צילום: ארכיון

מדענים מאוניברסיטת מאסטריכט בהולנד קיימו היום (ב') בלונדון מסיבת עיתונאים בה הוכן המבורגר העשוי מתאי גזע של פרה שגודלו במעבדה.

התאים נלקחו מרקמה של פרה והתפתחו במעבדה במשך שלושה חודשים לגוש בשר של 20 אלף רקמות שריר שחוברו יחדיו והפך לקציצה.

ראש צוות החוקרים ד"ר מארק פוסט הציג את ההמבורגר הראשון שנוצר בתנאי מעבדה.

שני טועמים שניסו את המבורגר המעבדה אמרו כי הטקסטורה שלו היא כשל בשר, אך הוא חסר מעט בטעם בשל העדר שומניות. "זה קרוב לבשר, אמרה התזונאית האוסטרית, האני רוטצר, "אך חסרים לי מלח ופלפל". טועם נוסף, העיתונאי האמריקאי, ג'וש שונוולד אמר: "חסר כאן שומן ולכן יש תחושה של צנימות, אבל כשנוגסים מרגישים המבורגר אמיתי".

פיתוח ההמבורגר במעבדה יכול להיות מהפכה של ממש לא רק בתעשיית המזון העולמי. להמצאה כזו עשויות להיות השלכות משמעותיות על איכות הסביבה ועל החברה.

סרגי ברין, מייסד גוגל, התומך בזכויות בעלי חיים, מימן את הפרוייקט שעלותו 250 אלף פאונד (330 אלף יורו).

פרופ' פוסט אמר כי "אם בעוד עשרים שנה תהיה לך אפשרות לבחור בסופרמרקט בין שני מוצרים זהים, בטעם ובמרקם ובאותו מחיר - כשאחד מהם ידידותי לסביבה ולא פוגע ברווחת בעלי החיים, ברור באיזה מן המוצרים תבחר".

ייתכן ולפיתוח גם השלכות הלכתיות מהפכניות, אשר מורי ההוראה ידרשו לתת עליהן את הדעת.







הוסף תגובה

תגובות

אין לשלוח תגובה הכוללות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
  1. אסור. ואסור בכלל לחשוב.  (ל”ת)

    הפוסק

    • העלת נקודה חשובה הרגילו אותנו החרדים שאסור לחשוב נקודה.... (ל”ת)

      דונקי שוט

  2. אם מדובר בכמה תאים, האם יש כאן איבר מן החי, או שאפשר להתייחס אל זה כמו שמתייחסים לחלב שנלקח בעוד החיה בחיים? מצד שני מדובר בבעל חיים שלא נשחט כלל  (ל”ת)

    משה כרם

  3. איכס! "גוש בשר של 20000 רקמות שריר שחוברו יחדיו והפך לקציצה"-ממש מעורר תאבון  (ל”ת)


;