בלא מעט בתים בישראל, זה לא יום שישי, בלי סיר מהביל של קציצות דגים ברוטב עגבניות פיקנטי על השולחן. כזה שפשוט דורש לקחת חלה, ולנגב את הרוטב שנשאר. לכל משפחה יש את המתכון שלה, אבל תמיד נחפש לשדרג אותו, לשפר אותו, להגיע לסיר המושלם. ואם בכלל, אתם חסרי ניסיון במטבח, ומעולם לא הכנתם קציצות דגים ברוטב. המתכון הזה הוא ההזדמנות שלכם לקפוץ למים.
רק תדאגו לחלה
מתכון לקציצות דגים ברוטב עגבניות וחצילים פיקנטי
תמרה אהרוני מראה לכם איך עושים את זה נכון - קציצות דגים רכות בשרניות ועסיסיות שוחות בתוך רוטב פיקנטי מושלם של עגבניות וקוביות חציל. רק אל תשכחו חלה, הטחינה מלמעלה דורשת את זה
- בחדרי בשיתוף רמי לוי
- ט"ו תמוז התשפ"ב
קציצות דגים צילום: אלון מסיקה, סטיילינג: יעל מגן
תמרה אהרוני, שהיא כבר מזמן לא רק "הבת של" אלא כבר אמא בעצמה, ומתכונאית מחוננת, עם מתכונים פשוטים, ביתיים ומעולים, מביאה לנו הפעם את הגרסה שלה לקציצות דגים מעולות. הקציצות של תמרה עסיסיות, רכות ובשרניות. הן עוברות טיגון קל, ואז קופצות פנימה אל תוך הרוטב שכבר מתבשל לו, מלא בעגבניות טריות, הרבה שום, פלפל ירוק חריף וקוביות חצילים. רק לא לשכוח את הטחינה בסיום. יש יותר עונג שבת מזה.
קציצות דגים ברוטב עגבניות פיקנטי
- שעתיים וחצי סה"כ
- דרגת קושי בינונית
- 4 סועדים
מצרכים
לקציצות:
-
- 500 גרםפילה דג ים טרי, ללא עור, טחון
- צרורכוסברה קצוצה
- 5שיני שום קצוצות
- 1בצל קצוץ
- ½פלפל ירוק חריף קצוץ
- 2 כפותשמן זית
- קליפת לימון מגורדת, מלימון אחד
- מלח
- פלפל שחור
לרוטב:
-
- ¼ כוסשמן זית
- חציל
- 7שיני שום פרוסות
- ½פלפל ירוק חריף, פרוס
- 6עגבניות קלופות וחתוכות ל-1/6 לאורך
- ¼ כוסמים
- מלח
- פלפל שחור
להגשה:
-
- טחינה
- לטבלת המרות לחצו כאן >
אופן ההכנה
איך מכינים קציצות דגים ברוטב עגבניות פיקנטי?
- 1 מכינים את הקציצות: שמים את הדג בקערה גדולה, מוסיפים את יתר מרכיבי הקציצות ומערבבים היטב לתערובת אחידה. מכסים ומעבירים למקרר לכ-30 דקות (ואפשר גם יותר).
- 2 יוצרים בידיים משומנות קציצות שמנמנות ופחוסות.
- 3 מחממים 4-5 כפות שמן זית בסיר שטוח ורחב וצורבים את הקציצות כ 2-3 דקות מכל צד עד שהן מזהיבות. מוציאים לצלחת.
- 4 מכינים את הרוטב: מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
- 5 חותכים את החציל לקוביות בגודל של כ 2-3 ס"מ ומעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה. מזלפים על החציל שמן זית בנדיבות, מלח ופלפל ואופים כ 10-15 דק עד שקוביות החציל זהובות היטב.
- 6 מחממים שמן זית בסיר שטוח ורחב ומטגנים את השום והפלפל כ-2 דקות.
- 7 מוסיפים את העגבניות, מים מלח ופלפל שחור ומבשלים כ 25-30 דקות על להבה נמוכה.
- 8 מוסיפים לרוטב את קוביות החציל ומערבבים היטב. מסדרים את קציצות הדגים ברוטב ומבשלים כ-10 דקות.
- 9 לפני ההגשה מזלפים מעל טחינה.
צילום: אלון מסיקה, סטיילינג: יעל מגן
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות