א' כסלו התשפ"ה
02.12.2024
ליד הקפה

מתכון לעוגת לימונענע בחושה, מצויינת ובריאה

עוגה קלילה וטעימה לכבוד שבת קודש, משולבת בעלי נענע ומעניקה לכם מאפה טעים ובריא יותר, מתאימה להגשה לכל אורח מפתיע 

מתכון לעוגת לימונענע בחושה, מצויינת ובריאה
עוגת לימונענע בחושה מצויינת צילום: נועם זיגדון

מתכון לעוגת לימונענע בחושה, מצויינת ובריאה / נועם זיגדון

המצרכים לעוגת לימונענע בחושה, מצויינת ובריאה:

כוס מדידה חד פעמית חמה

  • תבנית אפיה חד פעמית בנונית

לעוגה:

  • 3 ביצים L 
  • 1-1/4 כוסות סוכר
  • 3/4 כוס שמן
  • 1 כוס מים 
  • קליפת לימון מגורדת מ-1/2 לימון
  • ¼ כוס עלי נענע ( בלי הגבעול )
  • ¼ כוס מיץ לימון טרי
  • 2 כוסות קמח
  • 1 אבקת אפיה

לזיגוג:

  • 3-4 כפות אבקת סוכר
  • מעט מיץ לימון טרי
  • 1 כף מים

אופן ההכנה לעוגת לימונענע בחושה, מצויינת ובריאה:

  1. טוחנים בבלנדר את העלי נענע עם המים והמיץ לימון
  2. מקציפים במהירות גבוהה את הביצים עם הסוכר עד לקבלת קצף בהיר ותפוח
  3. מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים בזילוף דק את השמן והמים עם הנענע
  4. מערבבים את הקמח עם האבקת האפיה ומוסיפים בתנועת קיפול לתערובת הביצים
  5. יוצקים את הבלילה לתבנית משומנת ומכניסים לתנור שחומם מראש על 180°
  6. אופים במשך כ-40 דקות עד שהקיסם יוצא יבש
  7. מוציאים מהתנור ומצננים.

לזיגוג:

  1. מערבבים יחד את כל המצרכים עד לקבלת סירופ סמיך
  2. מזלפים מעל העוגה כשהיא קרה

בהצלחה רבה ובתאבון

מתכון עוגה עוגה בחושה

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}