1. עמוד הבית
  2. מתכונים
  3. מתכונים לארוחת צהריים

מתכון לסושי עם דג סלמון אבוקדו וירקות

מתכון לסושי מושלם במילוי של דג סלמון עם אבוקדו וירקות, מנה מפנקת ומלאת טעמים מתאימה לארוחת ערב או צהריים כשמתחשק לכם להפתיע

נועם זיגדוןו' אב תשפ"ב 03/08/2022 22:31

מנת יוקרה של מסעדות סושי עם דג סלמון אבוקדו וירקות סושי עם דג סלמון אבוקדו וירקות צילום: נועם זיגדון

מתכון לסושי עם דג סלמון אבוקדו וירקות / נועם זיגדון

המצרכים לסושי עם דג סלמון אבוקדו וירקות:

כמות ל- 8 רולים

  • מחצלת לגלגול הסושי
  • דפי אצות

לאורז:

  • 2 כוסות אורז סושי
  • ½-2 כוסות מים
  • 5 כפות חומץ אורז
  • 1 כף סוכר לבן
  • 1 כפית מלח

למילוי:

  • רצועות גמבה
  • רצועות גזר
  • בצל ירוק חתוך דק
  • מלפפון פרוס דק
  • אבוקדו פרוס
  • דג סלמון שטוף ואפוי עם מעט שמן, מלח, פלפל שחור ועלי טימין
  • למי שאוהב אפשר גם דג נא או כל ירק שאוהבים

אופן ההכנה לסושי עם דג סלמון אבוקדו וירקות:

בישול האורז:

  1. מרתיחים את המים
  2. שוטפים טוב טוב את האורז
  3. מכניסים לסיר ומערבבים עם כף עץ
  4. לאחר שהמים הגיעו לרתיחה, מכסים את הסיר ומבשלים על להבה בנונית אש נמוכה 15 דקות

הכנת החומץ:

  1. בקערה קטנה שמים את כל המרכיבים ומערבבים על אש נמוכה או במיקרוגל כחצי דקה עד שהסוכר והמלח מומסים לחלוטין בחומץ.
  2. מפזרים על האורז את התחמיץ ומערבבים היטב עם כף עץ.
  3. יש להניח לאורז להתקרר.
  4. אחרי 20-30 דקות אפשר להתחיל לגלגל.

גלגול הסושי:

  1. מניחים אצה עם הצד המבריק כלפי מטה
  2. מרטיבים מעט את הידיים כדי שהאורז לא ידבק
  3. מניחים את האורז במרכז האצה ובעזרת האצבעות מפזרים אותו בצורה שווה על כל האצה ומהדקים
  4. מניחים בשורה את חתיכות הדג והירקות במרכז האצה על גבי האורז
  5. מרימים את המחצלת מהחלק התחתון ועוטפים את מרכז האצה מעל למילוי ומהדקים!
  6. מרימים מעט את המחצלת ומתקדמים בצורת גלגול – מהדקים שוב!
  7. ממשיכים את התהליך עד אשר מתקבל צינור מגולגל של סושי.
  8. חותכים את השאריות שבצדדים בכדי לישר את הרול.
  9. מרטיבים סכין חדה במיוחד במעט מים
  10. חותכים את הרול בתנועת ניסור במרכז ואז חותכים את החצי במרכז ואז את הרבע במרכז כך מתקבלים חלקים שווים.
  11. מסדרים על צלחת ומגישים.

בהצלחה רבה ובתאבון

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.




הוסף תגובה

תגובות

אין לשלוח תגובה הכוללות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
;