כ"ז ניסן התשפ"ד
05.05.2024
איכותית ומוצלחת

מתכון לריבת חציל ננסי

לאוהדי הריבה: הנה עוד מתכון לריבה איכותית ומוצלחת של חצילים ננסיים המתבשלים בסירופ ומעניקים לכם קונפיטורה מושלמת ומלאת עניין

מתכון לריבת חציל ננסי
ריבת חציל ננסי צילום: אתי זוהר

מתכון לריבת חציל ננסי / אתי זוהר

המצרכים לריבת חציל ננסי:

  • 20 חצילונים קטנים
  • 4 כוסות סוכר (כוס חד פעמית חם)
  • 2 כוסות מים
  • 2 שקיות סוכר וניל
  • 1 מקל קינמון (אופציונלי )
  • 1/2 כפית מיץ לימון

אופן ההכנה לריבת חציל ננסי:

  1. חורצים 4 חריצים בכל חצילון בעזרת שיפוד
  2. מכניסים את החצילונים לסיר ומכסים במים
  3. מבשלים במשך כ 15 דקות
  4. מורידים מהאש ומסננים מהמים
  5. בסיר נפרד מכניסים את הסוכר, המים, סוכר וניל ומקל קינמון
  6. מבשלים במשך כ5 דקות עד לרתיחה ומוסיפים את החצילונים השלוקים
  7. מנמיכים את האש ומבשלים בסיר חצי מכוסה במשך כ 40 דקות
  8. מכבים את האש וסוגרים את הסיר
  9. משאירים כך לצינון עד ליום המחרת (זה הטיפ לריבה איכותית יותר)
  10. למחרת מדליקים שוב את האש. לאש בנונית עד נמוכה
  11. בשלב הזה מוסיפים חצי כפית מיץ לימון ומבשלים עוד כ 40 דקות עד שרואים שהנוזלים מצטמצמים ונוצרת ריבה
  12. אם יש צורך בזמן בישול נוסף, ממשיכים לבשל עד להסמכה.

בהצלחה רבה ובתאבון

חציל ננסי ריבה קונפיטורות ביתיות

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}
טען עוד