י"ח ניסן התשפ"ד
26.04.2024

צפו: משהו מתבשל פה • ארבעה מתכונים מהירים לחג

אורחים בדרך לסוכתכם? קבלו ארבעה מתכונים להכנה מהירה מהשף אסף רוטשילד במסעדת טרנקווילה • פיצה מנגולד, אספרגוס, סלט מוצרלה ופבלובה • פינת הבישול של 'בחדרי חרדים'

צפו: משהו מתבשל פה • ארבעה מתכונים מהירים לחג



פיצת מנגולד ללא רסק עגבניות

לבצק:
2 וחצי ק"ג קמח
40 גרם שמרים יבשים
150 מ"ל מים
200 גרם סוכר
80 גרם מלח

לתוספת הפיצה:
כף גבינת ריקוטה
1 כדור מוצרלה
40 גרם פרמזן מגורד
עלי מנגולד ללא הגבעול

אופן ההכנה:

לשים את כל החומרים עד להתאחדות העיסה.

מניחים על השיש ומכסים לעשר דקות.

יוצקים כדורים בגודל הרצוי ושמים במקרר למשך 12 שעות לפחות

להכנת הפיצה:

פותחים כדור בצק לגודל הרצוי.

מפזרים את הגבינות ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-250 מעלות למשך 9 דקות.

לקראת סוף התהליך מוסיפים את המנגולד, שמן זית ומלח אטלנטי.

פפרדלה אספרגוס

מצרכים:
200 גרם פסטה
2 מקלות אספרגוס
1 זוקיני חותך לקוביות
2 יחידות בצל מקורמל (שאלוט)
3 עלי מרווה
2 גבעולים בצל ירוק
60 גרם חמאה
מעט יין לבן
3 כפות מים

את הפסטה ניתן לקנות טרייה או יבשה. (עדיף טריה)
זמן בישול הפסטה - 3 דקות במים רותחים

אופן ההכנה:

מחממים מחבת, ושמים את האספרגוס ואת כל שאר המרכיבים (למעט היין, המים והחמאה) עד להשחמה קלה.

מוסיפים את החמאה והיין הלבן והמים ומעט מלח ופלפל לפי הטעם.

סלט מוצרלה

מצרכים:
חצי ק"ג עגבניות שרי צהוב, אדום, מנומר
חופן עלי בזיליקום
2 כפות חומץ ביין אדום
1 כף שמן זית איכותי
קורט מלח
מוצרלה באפלו (1 כדור)

אופן ההכנה:

מערבבים את כל המוצרים למעט הגבינה.

קורעים את הגבינה לקרעים ומטבלים בחומץ ומלח גס.

פבלובה

מרכיבים:
120 גרם חלבונים
200 גרם סוכר
1 כפית חומץ/לימון
חצי כף קורנפלור

להכנת המרנג:
מחממים תנור ל-125 מעלות


מקציפים במיקסר חלבונים במהירות בינונית ומוסיפים את הסוכר בהדרגה עד שכל הסוכר נטמע בקצף.

ממשיכים להקציף למרקם רך וחלק. מורידים למהירות נמוכה ומוסיפים את הלימון/חומץ והקורנפלור לכמה שניות נוספות ועוצרים.

מכניסים בעדינות כשני שליש לשק זילוף, ומזלפים ספירלות בתוך עיגול בגודל הרצוי. את שארית הקצף מכניסים לשק זילוף ומזלפים נשיקות מסביב לעיגול ויוצרים 'גדר'.

אופים במשך כשעה (המלצה) עד שהחלק הפנימי נשאר רך כמו מרשמלו והחלק החיצוני מתקשה. מכבים את התנור, פותחים את הדלת ומשאירים את המרנג בפנים עד לצינון מלא.

קרמים:

קרם שנטילי:
חבילת שמנת מתוקה (250 גרם)
3 כפות אבקת סוכר
חצי כפית תמצית וניל

מקציפים הכל יחד.

קרם מסקרפונה:
175 גרם שמנת 42 %
125 גרם מסקרפונה
50 גרם אבקת סוכר
פותחים מעט את הגבינה בקערת המיקסר ומוסיפים את השמנת ואבקת הסוכר ומקציפים יחד.

מסעדת טרנקווילה כשרה בהשגחת הרבנות

בישול מסעדה שף מתכון סוכות

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 2 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}
טען עוד