ג' תשרי התשפ"ה
05.10.2024
משודרג וטעים

מתכון לשבלולי שמרים בשלושה צבעים

מאפה משודרג וטעים המתאים כקינוח לאחר סעודה חגיגית או כהגשה לכל אורח מפתיע, שבלולי שמרים בשלושה צבעים שישאירו לכם טעם של עוד

מתכון לשבלולי שמרים בשלושה צבעים
שבלולי שמרים בשלושה צבעים צילום: נועם זיגדון

מתכון לשבלולי שמרים בשלושה צבעים / נועם זיגדון

המצרכים לשבלולי שמרים בשלושה צבעים:

כוס מדידה חד פעמית חמה

לבצק:

  • 1 ק"ג קמח
  • 3/4 כוס שמן
  • 2 ביצים
  • 1 כוס סוכר
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • ½- 2 כוסות מים
  • תמצית רום / וניל

לבצק שוקולד:

  • 2 כפות קקאו
  • 1 כף מים

לבצק מוקה:

  • 2 כפות נס קפה
  • 1 כף מים

לסירופ:

  • ½ כוס סוכר
  • ½ כוס מים

אופן ההכנה לשבלולי שמרים בשלושה צבעים:

  1. בקערה מכניסים את כל מצרכי הבצק ולשים היטב עד לקבלת בצק אחיד ורך
  2. מחלקים את הבצק ל- 3 חלקים שווים
  3. חלק אחד משיאים בצבע לבן

לחלק אחד מוסיפים: 2 כפות קקאו, 1 כף מים

לחלק השני מוסיפים: 2 כפות נס קפה, 1 כף מים

  1. מתפיחים את הבצקים כל אחד בנפרד ומחלקים כל כדור בצק ל-4 חלקים
  2. פותחים כל חלק למלבן גדול
  3. מניחים בצק לבן מעליו את הבצק השוקולד ומעליו את הבצק המוקה
  4. ומגלגלים לרולדה
  5. חותכים את הרולדה לחתיכות בעובי 5 ס"מ ומניחים כל חתיכה בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
  6. מתפיחים שוב במשך כ-20 דקות ומברישים בביצה טרופה
  7. מכניסים לתנור שחומם מראש על 180° ואופים במשך כ- 25 דקות
  8. בסיר, מכניסים את מצרכי הסירופ ומביאים לרתיחה
  9. מברישים את השבלולים האפויים ומפזרים גבישי סוכר לאפיה.

בהצלחה רבה ובתאבון

 

מתכון שמרים מאפה

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}