כ"ה ניסן התשפ"ד
03.05.2024
טעים ומוצלח

מתכון לגוז'גיז'ה - מאפה בצק ממולא בבשר

המאפה האהוב והמסורתי המגיע מהמטבח הבוכרי, גוז'גיז'ה - מאפה בצק במילוי של תערובת בשר המוגש לצד עגבניות מרוסקות ומעניק מנה בשרית מוצלחת וטעימה במיוחד

מתכון לגוז'גיז'ה - מאפה בצק ממולא בבשר
גוז'גיז'ה מאפה בצק ממולא בבשר צילום: נועם זיגדון

מתכון לגוז'גיז'ה - מאפה בצק ממולא בבשר

המצרכים לגוז'גיז'ה - מאפה בצק ממולא בבשר:

כוס מדידה חד פעמית חמה

כמות: כ-30  יחידות

לבצק:

  • 1 ק"ג קמח
  • 1 כף סוכר
  • 1 כף מלח
  • ½ כוס שמן
  • ½ כוס חומץ
  • 2 כוסות מים

למילוי:

  • 1 ק"ג בשר צלעות מספר 2 חתוך לחתיכות קטנות קטנות
  • 8 בצלים בינוניים חתוכים לקוביות קטנות
  • 1 כף מלח
  • ¼ כפית פלפל שחור גרוס
  • 1 כפית כמון (עדיף זרא)

המצרכים לגוז'גיז'ה - מאפה בצק ממולא בבשר:

הכנת הבצק:

  1. בקערה, מכניסים את כל מצרכי הבצק ולשים היטב במשך כ-5 דקות עד לקבלת בצק אחיד
  2. מניחים בצד למשך חצי שעה

הכנת המילוי:

  1. סוחטים את הבצל מנוזלים ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת בשר אחידה

הרכבת הגוז'גיז'ה:

  1. מחלקים את הבצק ל-30 כדורים, כל כדור מרדדים לעיגול דק דק
  2. מניחים במרכז כף גדושה של תערובת הבשר
  3. אוספים את קצוות בצק כמו שק או שיוצרים קיפול לצורת משולש
  4. מברישים בביצה ומפזרים שומשום וקצח
  5. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה
  6. מכניסים לתנור שחומם מראש על 200° ואופים כ-40 דקות עד להשחמה נאה.

בהצלחה רבה ובתאבון

קרדיט מתכון: אלה אמינוב

מאת: נועם זיגדון

 

מתכון מאפה בוכרי גוזגיזה

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 2 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}
טען עוד