י"ט ניסן התשפ"ד
27.04.2024
חייבים לנסות

מתכון לרושטי – לביבת תפוחי אדמה שוויצרית מושלמת!

הרושטי של קרן אגם הוא קצת יותר מהלביבה הקלאסית - יש בו גם קישואים וגבינת פטה ומכינים אותו במחבת גדולה. קבלו את המגה רושטי של קרן, אתם חייבים לנסות!

מתכון לרושטי – לביבת תפוחי אדמה שוויצרית מושלמת!
רושטי צילום: נמרוד גנישר,

באדיבות פודי

את הרושטי הקלאסיים מכינים ללא תוספת ביצים, כאן קרן אגם מכינה את הגרסה שלה לרושטי מותאמת לחג, לביבת חביתה ענקית וטעימה לכבוד החנוכה.

מצרכים

4 תפוחי אדמה בינוניים מגוררים

1 בצל גדול מגורר

2 זוקיני ירוק בינוניים מגוררים עם הקליפה

150 גרם גבינת פטה 16% מפוררת

100 גרם גבינת פרמזן מגורדת

1/2כוס פירורי לחם

2ביצים L

2כפות קמח לבן

קורט מלח דק

קורט פלפל שחור טחון

לטיגון

30גרם חמאה

3כפות שמן זית

סנו סושי – מגבות הפלא


הכנת רושטי • נמרוד גנישר

אופן הכנה

  1. מניחים במסננת את תפוחי האדמה והזוקיני המגוררים, כדי שיגירו את הנוזלים המיותרים ואז סוחטים אותם ביד.
  2. מוסיפים להם את הבצל, פירורי הלחם, הביצים, הקמח, הפרמזן והפטה, ומתבלים במלח ופלפל.
  3. במחבת רחבה בקוטר 30-32 ס”מ מחממים את שמן הזית והחמאה.
  4. מעבירים פנימה את בלילת הרושטי ומטגנים על להבה בינונית עד להזהבה קלה בקצוות.
  5. מניחים מעל המחבת צלחת רחבה יותר מקוטר המחבת והופכים את הרושטי בזהירות.
  6. לאחר מכן מחליקים אותו בזהירות בחזרה פנימה כשהצד הזהוב המטוגן כלפי מעלה. מטגנים במשך מספר דקות.
  7. מעבירים את הרושטי לצלחת הגשה גדולה מרופדת בסנו סושי - מגבות הפלא כדי לספוג עודפי שומן.
סנו לביבות מתכונים חלביים

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}
טען עוד