י"ט אדר ב' התשפ"ד
29.03.2024
לסעודת מלווה מלכה

מתכון לקיש בטטה פרווה

מאפה מוצלח לסעודת מלווה מלכה או לכל ארוחה שתבחרו, קיש בטטה פרווה מוצלח וטעים במיוחד, מורכב ממצרכים נגישים ומעניק לכם מנה משביעה ומלאת טעם

מתכון לקיש בטטה פרווה
קיש בטטה פרווה צילום: מירב מלכה

מתכון לקיש בטטה פרווה / מירב מלכה

המצרכים לקיש בטטה פרווה:

לבסיס:

  • 2 כוסות קמח
  • 150 גרם מחמאה
  • 1 ביצה
  • 1 כפית מלח
  • 2 כפות מים קרים

למילוי:

  • 2 בטטות
  • 2 בצלים קצוצים
  • 2 כפות קמח
  • מעט מלח
  • פלפל שחור
  • אבקת מרק עוף
  • 2 כוסות מים
  • 1 כף שום כתוש
  • 2 ביצים

אופן ההכנה לקיש בטטה פרווה:

הכנת הבסיס:

  1. בקערה מערבבים את כל מצרכי הבסיס עד לקבלת בצק אחיד
  2. משטחים את הבצק על התבנית ומכניסים להקפאה במשך 30 דקות.
  3. מוציאים מהמקפיא ומכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעות ואופים במשך כ10 דקות עד להזהבה

הכנת המילוי:

  1. את הבטטות מכניסים לסיר עם מים ומבשלים עד לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כ10 דקות.
  2. מוציאים את הבטטות ומקררים היטב
  3. קולפים את הבטטות ופורסים אותם לעיגולים.
  4. מסדרים את פרוסות הבטטה על בסיס הקיש שאפינו ומשאירים כמה פרוסות לפזר מעל הקיש לעיטור.

הכנת הבלילה:

  1. מחממים סיר עם מעט שמן ומטגנים את הבצל עד להשחמה
  2. מוסיפים את הקמח והמים בהדרגה תוך כדי ערבוב תמידי
  3. מוציאים מהאש ומצננים היטב.
  4. מוסיפים את הביצים בזה אחר זה תוך ערבוב מהיר, מוסיפים גם את התבלינים ומערבבים היטב לאיחוד.
  5. שופכים את הבלילה על פרוסות הבטטה ומניחים מעל את פרוסות הבטטה שהשארנו בצד.
  6. מכניסים שוב לתנור שחומם מראש על 180° ואופים במשך 20 דקות.
  7. מוציאים מהתנור ומתענגים.

בהצלחה רבה ובתאבון

מתכון קיש בטטה פרווה

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.message }}
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}
טען עוד