י"ט אדר ב' התשפ"ד
29.03.2024
הכי מתאים היום

מתכון למרק גריסי פנינה ומבחר ירקות

מה יותר טוב מארוחת צהרים עם מרק חם ביום סגריר וקריר, קבלו מתכון למרק ירקות עסיסי עם גריסי פנינה וגבעולי סלרי המעשירים את המרק ומעניקים לו טעם משובח יותר

מתכון למרק גריסי פנינה ומבחר ירקות
מרק גריסי פנינה וירקות צילום: אתי זוהר

מתכון למרק גריסי פנינה ומבחר ירקות / אתי זוהר

המצרכים למרק גריסי פנינה ומבחר ירקות:

  • 1 בצל גדול חתוך לקוביות
  • 2 גזרים / בטטה חתוכים לקוביות
  • 1 תפוח אדמה חתוך לקוביות
  • 3 גבעולי סלרי כולל העלים קצוצים גס
  • 1 כוס גריסי פנינה
  • כורכום
  • מלח
  • פלפל לבן
  • 1 כף אבקת מרק עוף

אופן ההכנה למרק גריסי פנינה ומבחר ירקות:

  1. את גריסי הפנינה מכניסים לקערה ומכסים במים, משרים אותם במשך כ 10 דקות או יותר
  2. מחממים סיר עם מעט שמן ומטגנים את הבצל עד להשחמה נאה
  3. מוסיפים את יתר הירקות מלבד עלי הסלרי וצורבים גם אותם יחד עם הבצל השחום עד שהגזר ותפוחי אדמה והסלרי מקבלים צבע מעט שחום.
  4. מוסיפים את התבלינים ומערבבים היטב עד שהירקות מקבלים את הצבע מהתיבול
  5. שוטפים את הגריסים ומסננים אותם הייטב
  6. מוסיפים גם אותם לירקות שטוגנו ומכסים הכל במים רותחים
  7. מוסיפים את עלי הסלרי למים ומביאים לרתיחה
  8. מנמיכים את האש ומבשלים על אש בינונית במשך כארבעים דקות
  9. לקראת הסוף מוסיפים מעט כוסברה ומגישים.

בהצלחה רבה ובתאבון

מתכון מרק גריסים

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.message }}
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}
טען עוד