ג' כסלו התשפ"ה
04.12.2024
תבשיל עסיסי

מתכון לצלי בקר ביין עם בצל סגול ושעועית אדומה

תבשיל בשרי מוצלח וטעים של צלי בקר המתבשל ביין יחד עם סילאן ומגוון תבלינים בשילוב של שעועית אדומה ובצל סגול הנותנים את טעמם המשובח לתבשיל עסיסי יותר

מתכון לצלי בקר ביין עם בצל סגול ושעועית אדומה
צלי בקר ביין עם בצל סגול ושעועית אדומה צילום: שולמית שחר

מתכון לצלי בקר ביין עם בצל סגול ושעועית אדומה / שחר שולמית

המצרכים לצלי בקר ביין עם בצל סגול ושעועית אדומה:

מידות אוניברסליות

  • 2 ק"ג צלי בקר טרי (מספר 5)
  • 1 כוס שמן (מידת כוס חד פעמית סטנדרטית לשתייה קרה)
  • 2 כוסות יין אדום מתוק
  • 1 ליטר מים
  • 6 בצלים סגולים בינוניים
  • 1 כפית כורכום
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1 כף פפריקה מתוקה גרוסה
  • 2 כפיות שטוחות מלח
  • 1 כוס סילאן
  • 1 כפית מחוקה קינמון
  • 2 קופסאות שימורים של שעועית אדומה ברוטב עגבניות (560 גרם)
  • חופן פטרוזיליה

אופן ההכנה לצלי בקר ביין עם בצל סגול ושעועית אדומה:

  1. ראשית שוטפים היטב את הבשר וקושרים אותו מסביב עם חוט תפירה (אופציונלי)
  2. מחממים בסיר את השמן ומטגנים בו את נתח הבשר יחד עם הבצלים לאחר שחתכנו אותם לרצועות במשך מספר דקות (הופכים מידי פעם את נתח הבשר שכל הצדדים יעברו טיגון)
  3. מוציאים מהסיר את הבצלים (מניחים אותם בצד) ומוסיפים לסיר את היין, הסילאן, המים והתבלינים ומביאים לרתיחה
  4. מנמיכים את הלהבה לבינונית נמוכה ומבשלים בסבלנות את הבשר עד שהוא מוכן לאכילה ורוב הנוזלים הצטמצמו (זה לוקח כשעתיים לפחות)
  5. הערה: אם כל המים התאדו והבשר עדיין לא התרכך, מוסיפים מים רותחים לפי הצורך
  6. מוציאים את נתח הבשר מהסיר ומניחים אותו מכוסה מעל קרש חיתוך לצינון מלא (אפשרי במקרר)
  7. פורסים את הבשר לפרוסות בעובי הרצוי לכם
  8. (צריך להשאיר בסיר כוס אחת מהרוטב אם נשאר יותר מוציאים אותו לקופסא והוא יהיו מצוין להעשרת תבשיל אחר)
  9. מניחים בסיר שבו בישלנו את הבשר כוס מהרוטב שבו בושל הבשר
  10. מפזרים מעל את הבצל המטוגן והשעועית עם הרוטב שלה ומעל מניחים את הבשר הפרוס ומבשלים אותם יחד על להבה נמוכה כמחצית השעה וכל פעם לוקחים בכף מהרוטב שבתחתית הסיר ויוצקים מעל התבשיל
  11. ניתן לתקן תיבול כדי לשדרג את התבשיל
  12. מפזרים מעל התבשיל פטרוזיליה קצוצה והמעדן מוכן

בהצלחה רבה ובתאבון

מתכון צלי בקר פרוס בצל שעועית

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}