כ"ו ניסן התשפ"ד
04.05.2024

מתכון לחלה מבולגנת יוקרתית: כך יוצרים אותה • צפו

אוהבים שדרוגים? קבלו שדרוג נפלא לקליעת חלה לכבוד שבת קודש, כך יוצרים חלה מבולגנת שתעניק לכם בסעודה מראה יוקרתי ומרשים יותר

מתכון לחלה מבולגנת יוקרתית: כך יוצרים אותה • צפו
חלה מבולגנת צילום: נועם זיגדון

מתכון לחלה מבולגנת יוקרתית / נועם זיגדון

המצרכים לחלה מבולגנת יוקרתית:

כוס מדידה חד פעמית חמה

לבצק:

  • 1 ק"ג קמח
  • ½ + 1 כפות שמרים יבשים
  • 2 כפות סוכר
  • 1 כף מלח
  • ½ + 2 כוסות מים פושרים
  • ¼ כוס שמן

אופן ההכנה לחלה מבולגנת יוקרתית:

  1. בתחתית הקערה מניחים את השמרים, הסוכר, כוס מים וכף קמח ומערבבים הייטב
  2. מוסיפים מעל את הקמח, המלח ויתרת המים ולשים היטב, מוסיפים את השמן וממשיכים ללוש עד לקבלת בצק אחיד וטוב.
  3. מניחים את הקערה בצד כשהיא מכוסה בניילון ומגבת ומתפיחים במשך כשעה
  4. מורידים אוויר מהבצק ומניחים שוב להתפחה במשך 20 דקות
  5. אופן קליעת החלה. קרדיט: נועם זיגדון
  6. מחלקים את הבצק לכדורים וכל כדור מחלקים ל-3 חלקים
  7. פותחים כל חלק למלבן ארוך וחותכים לרצועות ארוכות
  8. מחברים כל מספר רצועות בקצה לרצועה אחת, כך שנוצר לנו שלוש קבוצות של רצועות בצק
  9. מחברים את שלושת הקבוצות וקולעים לצמה.
  10. קושרים את הקצוות בחוט פשתן ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה
  11. מתפיחים שוב במשך 20 דקות, מברישים בביצה טרופה ומפזרים שיבולת שועל. (ניתן לפזר גם שומשום / גרעיני חמנייה)
  12. מכניסים לתנור שחומם מראש על 180° ואופים כ- 25 דקות עד להשחמה.

בהצלחה רבה ובתאבון

 

חלה קליעה מתכון חלות חלות לשבת

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}
טען עוד