תל אביב 27° באר שבע 28° חיפה 28° ירושלים 27°
י"ט אדר א' התשפ"ד
28.02.2024
לקראת המדורות

מתכון לפיתות מדורה בתנור בעשבי תיבול

כך תכינו בעצמכם פיתות טעימות באפיה מדליקה שהופכת את התנור שלנו למדורה קטנה

מתכון לפיתות מדורה בתנור בעשבי תיבול
פיתה מדורה צילום: יחצ

מחממים מראש תבנית בתוך התנור ועל התבנית הלוהטת אופים את הפיתות. 

מצרכים:

500 גרם קמח לבן

500 גרם קמח מלא

1 כף שמרים

1 כף מלח

1/2 כוס שמן זית

2 כוסות + 2 כפות מים                

מילוי:

200 גרם גבינת פטה

200 גרם מוצרלה מגורדת

3 כפות לבנה

1 כף שמן זית

1 ביצה

2 כפות זעתר עלים

1 כף תבלין זעתר


למניעת הידבקויות מרדדים בצק על נייר אפייה • יח"צ

הכנה:

  1. לשים יחד את כל מרכיבי הבצק בעזרת וו לישה כ-5 דקות, עד לקבלת בצק חלק וגמיש.
  2. מעבירים את הבצק לקערה משומנת , מכסים בסנו סושי ניילון נצמד ומתפיחים במשך שעה.
  3. מכינים את המילוי: מערבבים יחד את כל מרכיבי המילוי, מחלקים את הבצק ל-25 חלקים שווים, מניחים על מגש, מכסים ומשאירים 10 דקות למנוחה.
  4. מרדדים את הבצק לעיגולים בקוטר 12 ס”מ על סנו סושי נייר אפייה טבעי.
  5. מניחים מעט מהמילוי במרכז וסוגרים. מניחים את הפיתה המוכנה על ריבוע של סנו סושי נייר אפייה טבעי.
  6. מחממים תנור לחום של 250 מעלות ומניחים תבנית הפוכה בתוך התנור, עליה נבצע את האפייה.
  7. בעזרת מרית או רשת פיצה מעבירים את הפיתות לאפייה בתנור על התבנית ההפוכה שהתחממה, בכל פעם 4 פיתות.
  1. אופים במשך 8 דקות. כשהפיתות יוצאות מהתנור מברישים אותן בשמן זית, ומיד עוטפים בסנו סושי רדיד אלומיניום כדי לשמור על הלחות והחום.
סנו מתכונים

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.message }}
{{ comment.writer }} | {{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.writer }} | {{ reply.date_parsed }}
טען עוד