כ"א ניסן התשפ"ד
29.04.2024

בעקבות ריבוי המקרים הקשים: חשוב לשנן וליישם

לאחרונה התרחשו כמה מקרים קשים, שחלקם הסתיימו במוות של ילדים שבלעו עינב או לגמו נפט. בעקבות כך משרד הבריאות מרענן את ההנחיות כיצד לוודא שהילדים אוכלים נכון ובטוח

בעקבות ריבוי המקרים הקשים: חשוב לשנן וליישם
אילוסטרציה צילום: unsplash

בעקבות מספר מקרים קשים שהתרחשו לאחרונה בהם ילדים נחנקו ממאכלים, במשרד הבריאות מרעננים את הכללים למניעת חנק אצל תינוקות וילדים קטנים.

?כיצד ננהג בזהירות?

שימו לב, אמנם רוב ההגבלות הן עד לגיל 5, אך חשוב לזכור כי לכל ילד קצב התפתחות משלו, ולכן גם מעבר לגיל זה צריך לעקוב אחר יכולות הילד ולהתאים את המזון ליכולותיו.

?אוכלים בישיבה ולא עוסקים באף פעילות אחרת

?מלמדים את הילדים ללעוס היטב ומשגיחים בזמן האכילה

?יש להימנע מכל סוגי האגוזים, שקדים ופיצוחים עד גיל 5

?מזונות חלקלקים, עגולים, גליליים או דביקים עלולים לחסום את דרכי האוויר של הילד, ללא אפשרות לחלצם ואסורים עד גיל 5

?נקפיד לרסק לילדנו פירות כמו בננה, לחתוך לאורך ענבים, מלפפון, עגבניות שרי, גזר, זיתים וכדומה

?בעת אכילת בשר (סטייקים, נקניקיות) גם ילדים מעל גיל 5 עלולים להיחנק. חשוב להבין כי על מנת להפוך את הבשר לבטוח לבליעה, נדרש חיתוך ופירוק משמעותי שלו

?שימו לב לממתקים כמו מרשמלו, מסטיק, סוכריה על מקל, סוכריות טופי, סוכריות עגולות ופופקורן שעלולים לגרום לחנק גם לילדים מעל גיל 5

?במידה ויש אירוע של חנק, יש להתקשר מיד למד"א 101, ולבצע פעולת היימליך עד להגעת צוות מד"א.

?היו ערניים ושמרו על קשר עין עם ילדיכם בעת האכילה.

חנק ממזון חנק מאוכל סכנת חנק בתינוקות בליעת חפץ זר בליעה משרד הבריאות

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}
טען עוד