הצעת החוק שמאיימת על החברות הגדולות
השר ברקת מקדם חוק שיחייב את החברות הגדולות כמו תנובה, אסם וקוקה קולה לחשוף את הדוחות השנתיים שלהן לציבור, עם אפשרות למפקח לדרוש גם את דוחות רבעוניים, כלומר ארבע פעמים בשנה | חברה שלא תעמוד בכך, יוטלו עליה סנקציות פליליות או כספיות

הצעת חוק שתחייב את החברות הגדולות, כמו קוקה קולה, תנובה ואסם, לחשוף את הדוחות השנתיים שלהן, עלתה על ידי שר הכלכלה ניר ברקת במטרה לחשוף לציבור את אופן התמחור ואם החברות מגיעות לרווחים מופקעים כשהן מעלות מחירים. חברת קוקה-קולה הגיבה להצעה: "אין בסמכותכם לדרוש מאיתנו מסמכים ומידע".
לפני כחודש שלח השר ברקת, באמצעות המפקח על המחירים, מכתב בקשה לקבלת הנתונים הכספיים של החברה והבהיר כי ישקול להכניס את מוצרי קוקה קולה לפיקוח לנוכח הבקשה שלהם להעלאת מחירים. לאחר פרסום ב'כאן חדשות' על קידום הצעת החוק שלחה החברה את תשובתה.
במכתב התגובה ציינה קוקה קולה כי "המפקח במסגרת סמכויותיו אינו מוסמך כלל לבחון את הצורך בפיקוח ואת רמת הפיקוח הנדרשת. עולה כי מדובר בדרישה שאינה עומדת בקנה אחד עם הדין". בנוסף, נכתב כי המטרה היחידה של משרד הכלכלה, בדרישה שלו לבקש את הנתונים הכספיים של החברה, היא "לבייש" את החברה.
ההצעה של ברקת מטילה על חברות שהן בגדר מונופולים – או ספק גדול שהמחזור שלהן יותר מ-300 מיליון שקלים כמו תנובה, אסם וקוקה קולה והן לא חברות ציבוריות – לחשוף את הדוחות השנתיים שלהן לציבור, עם אפשרות למפקח על המחירים במשרד הכלכלה, לחייב אותן לחשוף גם דוחות רבעוניים. חברה שלא תעמוד בכך - יוטלו עליה סנקציות פליליות או כספיות.
ההצעה תעלה בימים הקרובים כתזכיר חוק להערות הציבור, ובהמשך תעבור בוועדת שרים לענייני חקיקה כהצעת חוק ממשלתית, כחלק מהמלצת מבקר המדינה לשקול חוק שכזה. גורמים כלכליים שייעצו לשר אומרים כי חוק כזה הכרחי באקלים הנוכחי.
שר הכלכלה ניר ברקת אמר לגורמים בסביבתו: "נגמרה החגיגה על חשבון הציבור של הקרטלים והמונופולים". הצעת חוק דומה של ח"כ לשעבר אראל מרגלית מ'העבודה' עלתה ב-2017 ונפלה בעקבות לחץ של התאחדות התעשיינים. כך דווח ב'כאן חדשות'.
-
הקיבוץ מודיע: דרור קפלון שנחשב חטוף - זוהה כאחד הנרצחים -
הוראת השר: לכלוא את עצורי הנוח'בה באגף התת קרקעי -
נתניהו הדליק נר ראשון בכותל: "נאבקים בכוחות הרשע" -
הבכיר האמריקני: "לא מציבים לישראל דדליין"
-
ראשית כל הכבוד לברקת! שנית ברקת מוזמן להתייחס לטענותיו של רמי לוי שהמדינה היא המונופול הכי גדול ומעלים מחירים מתי שרוצים וכמה שרוצים נלא פיקוח כמו ארנונה ומים ואני מוסיף גם מחייסים את המעסיקים להפריש לעובד סכומים ככל העולה על רוחם משל המעסיק הקטן היה סניף של משרד הרווחה או הביטוח הלאומי (ל”ת)
דרור
-
לא יהיה בכך כלום. אס אסם יפרסמו שהם מרוויחים מעל 400 מיליון שח, מה יקרה? בסוף המוצרים שלהם ימשיכו להיות ידרים. זה לא מה שיפתור את יוקר המחייה (ל”ת)
-
תתת
-
.
תגובות