א' כסלו התשפ"ה
02.12.2024

מתכון לקיש פטריות פרווה מושלם

מתכון נהדר לקיש פטריות פרווה שיכול להתאים לכל סעודה ובמיוחד כתוספת מרשימה ומפנקת לסעודה שלישית

מתכון לקיש פטריות פרווה מושלם
קיש פטריות פרווה צילום: מירב מלכה

מתכון לקיש פטריות פרווה מושלם / מירב מלכה

המצרכים לקיש פטריות פרווה מושלם:

לבסיס:

  • 2 כוסות קמח
  • 150 גרם מחמאה
  • 1ביצה
  • 1 כפית מלח
  • 2 כפות מים קרים

למלית:

  1. 2 בצלים קצוצים
  2. 1 חבילת פטריות
  3. 2 כפות קמח
  4. מעט מלח
  5. פלפל שחור
  6. מעט אבקת מרק עוף
  7. 2 כוסות מים
  8. 1 כף שום כתום
  9. 2 ביצים

אופן ההכנה לקיש פטריות פרווה מושלם:

הכנת הבסיס:

  1. בקערה מכניסים את כל מצרכי הבסיס ומעבדים הייטב עד לאיחוד
  2. משטחים את הבצק על תבנית פאי ומכניסים להקפאה במשך 30 דקות
  3. מוציאים מהמקפיא ומכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות ואופים במשך 10 דקות

הכנת המלית:

  1. מחממים סיר עם מעט שמן ומטגנים את הבצל עד להשחמה, מוסיפים את הפטריות וממשיכים להקפיץ
  2. מוסיפים בהדרגה את הקמח ןהמים תוך ערבוב תמידי עד לקבלת בלילה אחידה
  3. מורידים מהאש ומצננים הייטב עד לקירור מוחלט מוסיפים את הביצים, השום והתבלינים ומערבבים לאיחוד.
  4. שופכים את הבלילה על שכבת הבסיס שאפינו ומשטחים הייטב
  5. מכניסים שוב לתנור שחומם מראש על 180 מעלות ואופים במשך 25 דקות.
  6. מוציאים מהתנור חותכים ומגישים חם

בהצלחה רבה ובתאבון

מתכון קיש טארט פאי פטריות

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}