י"ב כסלו התשפ"ה
13.12.2024
שיתוף פעולה תעשייתי

חברת הענק מסין העבירה קווי ייצור לישראל

היצרנית הסינית של מוני חשמל חכמים – חברת קאיפה, ממנה רוכשת חברת החשמל, העבירה קווי ייצור לישראל במסגרת מחויבות שיתוף פעולה תעשייתי (רכש גומלין)

פועלים במזרח הרחוק
פועלים במזרח הרחוק צילום: pexels

חברת קאיפה הסינית העבירה קווי ייצור לישראל במסגרת מחויבות שיתוף פעולה תעשייתי (רכש גומלין): בשלב הראשון, במסגרת העסקה הנאמדת במיליוני דולרים, ייוצרו בחברת IPU שבקרית גת כ-15,000 מונים בחודש, עם צפי לגידול לכ- 20,000 מונים בחודש בהמשך. במקביל תבחן הרחבת השת"פ לייצור מונים לתחומים נוספים (מוני גז/מים) ואפשרויות יצוא לשוק האירופי.

הרשות לשיתוף פעולה תעשייתי (הרשפ"ת) במשרד הכלכלה והתעשייה אישרה את תכנית המימוש של חברת קאיפה הסינית, שזכתה במכרז של חברת החשמל, לאספקת מוני חשמל חכמים. במסגרת תכנית המימוש, קאיפה העבירה חלק מקו הייצור של המונים לחברת IPU בקרית גת. תכנית המימוש כוללת, מעבר להעברת קו הייצור, גם העברת ידע והכשרה מקצועית לחברה הישראלית. חברת IPU גייסה עבור קו הייצור החדש כעשרים עובדים נוספים וכן רכשה מכונות וציוד נוספים. 

בנוסף לייצור המונים עבור חברת החשמל, החברות דנות גם בשיתוף פעולה רחב יותר לייצור מוני גז ומים, הן עבור השוק הישראלי והן עבור השוק האירופי. פוטנציאל העסקאות בין החברות נאמד בעשרות מיליוני דולר.

מונה חשמל/משרד הכלכלה והתעשייה 

נציין כי על רקע התהליכים המתרחשים במשק החשמל גובר הצורך לפריסה משמעותית של מונים חכמים. חברת החשמל החלה ברכש מסיבי של מוני חשמל חכמים מיצרנים זרים, שבדרך כלל מגיעים לארץ כמוצר מוגמר, דבר המצמצם באופן משמעותי את האפשרויות למימוש שת"פ תעשייתי ישיר העומדות בפני אותם יצרנים. על רקע זה, פעלה הרשפ"ת ליצירת אפשרות למימוש המחויבויות ע"י העברת קווי ייצור למונים חכמים לישראל, ועידוד השת"פ העסקי בין החברה הסינית לתעשייה הישראלית.

מנכ"ל משרד הכלכלה והתעשייה, אמנון מרחב, אמר כי "שיתוף הפעולה התעשייתי הינו כלי משמעותי לקידום התעשייה הישראלית ולפתיחת הזדמנויות עסקיות בעולם. לייצור משמעות גדולה והעברת קו ייצור לישראל, תסייע בחיזוק התעשייה הישראלית, תפתח מיומנויות והתמחויות חדשות, תביא לגיוס עובדות ועובדים נוספים ותייצר הזדמנויות עסקיות חדשים בעולם".

ינון אלרועי, ראש מערך תעשייה במשרד הכלכלה והתעשייה וראש הרשפ"ת הוסיף כי "הרשפ"ת פעלה יחד עם חברת קאיפה לאיתור שותפים ישראלים מתאימים ולאחר בחינות מעמיקות מול מספר חברות ישראליות, בחרה קאיפה לעבוד עם חברת IPU. אנו שמחים לראות כי שתי החברות רואות בשיתוף הפעולה אמצעי אסטרטגי להרחבת פעילותן גם מעבר לתכנית המימוש בגין מכרז חברת החשמל ולמעשה מממשות את גישת הרשפ"ת - ממחויבות להזדמנות".

מחברת קאיפה נמסר ש"החברה פועלת מול חברת החשמל מאז שנת 2016 בתחום תשתית חשמל חכמה ופיתוח פתרונות למוני חשמל חכמים. במקביל, החברה פעלה לאיתור שותפים ישראלים מקומיים שיכולים לגשר בין ישראל וסין מבחינה גיאוגרפית והבדלי תרבות. לאורך הדרך היו לא מעט אתגרים, אולם בסיוע הרשפ"ת ותוך יצירת יחסי עבודה והבנה טובים בין הצדדים, הצלחנו לקדם ייצור של מוני חשמל בישראל. הדבר לא היה קורה ללא התמיכה והליווי של הרשפ"ת לאורך התהליך. שתי החברות סיכמו על מפת דרכים לשנים הקרובות שכוללת, מעבר למוני החשמל, גם ייצור מוני מים, מוני גז, רכיבי תקשורת ומוצרים נלווים נוספים.

קאיפה החליטה בנוסף לנצל את הידע והיכולות הקימות בישראל בתחומי ההייטק גם בתחום עיצוב ותכנון המוצר. השאיפה המשותפת שלנו היא להקים שותפות עמוקה וארוכת טווח בין החברות לצורך יצירת מרכז לפיתוח, תכנון וייצור מונים חכמים לכלל אזור אירופה, המזרח התיכון ואפריקה".

אייל בן עמי, מנכ"ל IPU מסר כי "הקשר בין החברות נוצר בעקבות פניה של הרשפ"ת לבחינת ההתכנות והמסוגלות הטכנית של IPU לתמוך בפרויקט אסטרטגי מול חברה בינלאומית. לאחר בדיקה מעמיקה החליטה חברת קאיפה לבחור ב IPU כשותף הישראלי בפרויקט. אנו רואים בפרויקט זה הזדמנות לנצל את היכולות הרבות של חברת IPU בתחומי התכנון, הפיתוח והייצור של מוצרים ותבניות להזרקות פלסטיק, לרבות פיתוח טכנולוגיות מערכות HF, ייצור ועיבוד כל סוגי המתכות, פיתוח וייצור מוצרים היברידיים המשלבים פלסטיק, גומי, מתכת והרכבות אלקטרוניקה על מנת להיכנס לתחומי מוצרים ושווקים חדשים ולהרחיב את פעילות החברה".

 

סין כלכלת סין חשמל ישראל כלכלה

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 10 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}