תל אביב 27° באר שבע 28° חיפה 28° ירושלים 27°
י"ט אדר א' התשפ"ד
28.02.2024

מתכון לריבת שזיפים אדומים

לכל חובבי הקונפיטורות: מתכון נהדר לריבת שזיפים אדומים, מתאימה כממרח בשילוב של חמאה רכה ויש לכם כריך עסיסי וטעים במיוחד

מתכון לריבת שזיפים אדומים
ריבת שזיפים אדומים צילום: מלי כהן

מתכון לריבת שזיפים אדומים / מלי כהן

המצרכים לריבת שזיפים אדומים:

  • 700 גרם שזיפים אדומים ללא הגלעין, חתוכים לקוביות בינוניים.
  • 1 כוס סוכר (אפשר קצת יותר)
  • 3 כפות מים
  • 1 כפית מיץ לימון (אופציונלי)

אופן הכנה לריבת שזיפים אדומים:

  1. מכניסים בסיר את השזיפים, הסוכר והמים ומביאים לרתיחה
  2. מערבבים בעדינות עד שהסוכר נמס, טועמים ואם יש צורך מוסיפים עוד סוכר.
  3. מכסים את הסיר, מנמיכים את האש ומבשלים במשך כשעה או יותר עד להסמכה וצמצום הנוזלים, במהלך הבישול יש לערבב מדי פעם.
  4. אם רוצים להוסיף מיץ לימון, מוסיפים כחצי שעה מתחילת הבישול, מערבבים וממשיכים לבשל.
  5. בכדי לדעת האם הריבה מוכנה יוצקים בעזרת כף על צלחת ומצננים הייטב עד לקירור. מעבירים אצבע במרכז ואם השביל נישאר הריבה מוכנה, אם השביל ניסגר יש להמשיך ולבשל עד שהריבה מוכנה.
  6. מוציאים מהאש ומצננים הייטב מעבירים לצנצנת זכוכית ומגישים לצד חמאה רכה  

בהצלחה רבה ובתאבון

מתכון ריבה

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.message }}
{{ comment.writer }} | {{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.writer }} | {{ reply.date_parsed }}
טען עוד