כ"א ניסן התשפ"ד
29.04.2024

מכורים לחביתה? מובן לגמרי | ויש אבל

אכילת ביצה בצורותיה השונות בריאה, יש בה ויטמינים חיוניים לגוף האדם. אולם צריך לדעת את הגבולות ולא להגזים

מכורים לחביתה? מובן לגמרי | ויש אבל
אילוסטרציה צילום: pixabay

אתם ממש אוהבים לשלב חביתה מידי ארוחת בוקר... מובן ואפילו בריא. משרד הבריאות מונה את היתרונות לאלה שעדיין לא הצטרפו לחובבי החביתות והביצים הקשות.

ביצים מהוות מקור מצוין לחלבון איכותי, החיוני לבנייה ותיקון של רקמות, שמירה על מסת שריר וההתפתחות הכללית. הן מלאות בחומרי מזון חיוניים כמו ויטמינים מקבוצת B ו- D, מינרלים ונוגדי חמצון, כולם תורמים לבריאות. ביצים מהוות גם מקור טוב לשומנים בלתי רוויים ויכולות לתרום לתזונה מאוזנת בצריכה מתונה.

• שימו לב - ביצים, כמו כל המזונות מן החי, מומלצים בקשת המזון לצריכה בתדירות של כמה פעמים בשבוע ולא בכל יום.

• אל תשימו את כל החלבונים בסל אחד - ישנם עוד מקורות טובים לחלבון מלבד ביצה כמו: עדשים, שעועית, סויה, חומוס, אפונה, פול ומוצרים אחרים מן החי כמו עוף וגבינה.

• חשוב לקנות ביצים ממקורות מפוקחים המחזיקים את הביצים במקרר ביצים ייעודי או במקומות קרירים המופרדים ממזונות אחרים. יש לבדוק שהתוקף למכירה הכתוב על גבי הביצה לא עבר.

טיפ לבדיקת טריות של ביצים בבית:

פתחו את הביצה לכוס. ככל שהחלמון אסוף ועגול הביצה טרייה יותר. אפשר להכניס את הביצה לכוס מים. ככל שהיא שוקעת בכוס - היא טרייה יותר.

חביתה ביצה ביצים משרד הבריאות ויטמינים ויטמין

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}
טען עוד