תל אביב 27° באר שבע 28° חיפה 28° ירושלים 27°
י"ט אדר א' התשפ"ד
28.02.2024

המנה שלכם לראש השנה: קונכיה במילוי כבד עם יין, דבש וריבת בצל

רוצים להגיש השנה מנה מרשימה במיוחד? קבלו מתכון לכבד ביין ודבש המוגש בקונכיית בצק עלים ומעליו ריבת בצל עסיסית, יוצרים יחד הרמוניה חגיגית וטעימה בטירוף

המנה שלכם לראש השנה: קונכיה במילוי כבד עם יין, דבש וריבת בצל
קונכיה במילוי כבד עם יין, דבש וריבת בצל צילום: נועם זיגדון

מתכון לקונכיה במילוי פטה / כבד עם יין, דבש וריבת בצל

המצרכים לקונכיה במילוי פטה / כבד עם יין, דבש וריבת בצל:

לפטה כבד:

  • 1/2 ק"ג כבדי עוף צלויים
  • 2 בצלים גדולים פרוסים לרבעים
  • ¼ כוס שמן
  • 1/4 כוס יין אדום (מתוק או יבש)
  • 3 כפות מיץ ענבים
  • 1-2 כפות סילאן
  • 1-2 כפיות דבש
  • ½ כפית מלח
  • ¼ כפית פלפל שחור
  • 1/4 כפית אבקת שום
  • 1/4 צרור כוסברה קצוצה
  • 6 עלים של נענע

לקונכיה:

  • 1 בצק עלים מופשר

לריבת בצל:

  • 3 בצלים גדולים פרוסים לרצועות
  • ½ כוס יין אדום מתוק
  • ¾ כוס סוכר חום כהה
  • ¼ כוס חומץ בלסמי
  • 1/4 כוס שמן
  • ¼ כפית פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה לקונכיה במילוי פטה כבד עם יין, דבש וריבת בצל:

הכנת הכבד:

  1. מחממים סיר עם מעט שמן ומטגנים את הבצל עד להשחמה
  2. מוסיפים את הכבדים הצלויים ומערבבים
  3. מוסיפים מלח, פלפל שחור, סילאן ודבש ומערבבים
  4. מוסיפים את היין/מיץ ענבים ומערבבים בעדינות
  5. מכסים את הסיר ומבשלים על אש בינונית נמוכה עד לצמצום נוזלים

הכנת הפטה:

  1. מעבירים את תערובת הכבד שהכנו לבלנדר וטוחנים עד למרקם של חומוס סמיך

הכנת הקונכיה:

  1. עוטפים גביע של גלידה בנייר אפיה משומן, חותכים רצועות של בצק עלים ומלפפים אותם סביב מברישים בביצה ומפזרים שומשום
  2. מכניסים לתנור שחומם מראש על 180° ואופים עד שמזהיב
  3. מוציאים מהתנור ומצננים הייטב ולאח"מ מוציאים את הגביע

הכנת ריבת בצל:

  1. מחממים סיר עם השמן ומטגנים את הבצל עד להשחמה
  2. מוסיפים את היין האדום, החומץ, הסוכר חום והפלפל השחור ומערבבים הייטב
  3. מבשלים על אש בנונית במשך כחצי שעה עד לצמצום נוזלים וקבלת ריבה סמיכה

אופן ההגשה:

  1. מניחים קונכית בצק עלים על צלחת הגשה וממלאים אותה בפטה כבד או בתערובת הכבדים ללא טחינה בבלנדר, מעל מניחים מריבת הבצל כשהיא נשפכת לכיוון הצלחת

בהצלחה רבה ובתאבון

קרדיט מתכון: סמדר פרגר

מאת: נועם זיגדון

מתכון ריבת בצל ראש השנה פטה כבד כבד ביין ודבש קונכיית בצק עלים

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.message }}
{{ comment.writer }} | {{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.writer }} | {{ reply.date_parsed }}
טען עוד