כ"א ניסן התשפ"ד
29.04.2024
חג שמח וטעים

לכבוד שבת וחג: מתכון לקיש פטריות לסעודה שלישית

שבת יחד עם חג זו חגיגה כפולה, וכשהחגיגה כפולה חייבים לפנק במעדנים מיוחדים שיפארו את השולחן • השבת תפנקו בקיש פטריות מיוחד לסעודה שלישית בשילוב גבינות פיראוס • בתאבון!

לכבוד שבת וחג: מתכון לקיש פטריות לסעודה שלישית
קיש פטריות צילום: באדיבות פיראוס

קיש פטריות

כמות: 6 סועדים

רמת קושי: בינוני

זמן הכנה: עד שעה וחצי

לרכישת מוצרי פיראוס לחצו כאן>>
מצרכים:

לבצק פריך -  

  • 280 גרם קמח לבן
  • 200 גרם חמאת תנובה קרה חתוכה לקוביות
  • 2 חלמוני ביצה

למלית פטריות -

  • כף חמאת תנובה
  • בצל לבן קצוץ
  • 4 שיני שום
  • סלסלת פטריות
  • 1 מיכל שמנת מתוקה של השף הלבן
  • 1 חבילת גבינה בולגרית של פיראוס
  • 2 ביצים
  • 2 כפות קמח לבן

אופן ההכנה לפני שבת :

לבצק -    

  1. במיקסר עם וו גיטרה שמים קמח וחמאה ומעבדים עד לקבלת תערובת פירורית
  2. מוסיפים את חלמוני הביצה וממשיכים לעבד, אם הבצק לא מתאחד ניתן להוסיף כף מים
  3. עוטפים בניילון נצמד ומצננים את הבצק במקרר למשך שעה
  4. על משטח מקומח מרדדים את בצק הקיש לעובי דק
  5. בעזרת סכין מיישרים את שולי הבצק
  6. מעבירים בזהירות לתבנית המיועדת,ומחזירים לקירור

למלית -

  1. מטגנים את הבצל עד להזהבה
  2. מוסיפים את הפטריות והשום וממשיכים לטגן
  3. בקערה מוסיפים את שאר מרכיבי המלית ואת תערובת בצל והפטריות שהכנו
  4. מערבבים היטב ומעבירים לתבנית קיש
  5. אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות למשך 40 דקות
  6. מצננים ומעבירים לקירור

*יש לחמם על הפלטה שעה לפני הגשה

בתיאבון

לרכישת מוצרי פיראוס לחצו כאן>>

תנובה

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}
טען עוד