1. עמוד הבית
  2. חדשות
  3. חדשות חו"ל

אהוד ברק חשף: ישראל בנתה בונקרים מתחת לשיפא

ראש הממשלה לשעבר אהוד ברק אמר לרשת CNN, כי "ישראל בנתה בונקרים לפני עשרות שנים" מתחת לבית החולים שיפא בעיר עזה. ברק הוסיף: "עזרנו לפלסטינים לבנות את הבונקרים האלה"

ישראל לפקוביץח' כסלו תשפ"ד 21/11/2023 08:18

ראיון מפתיע אהוד ברק אהוד ברק צילום: יוסי אלוני, פלאש 90

ראש הממשלה לשעבר אהוד ברק, התראיין לרשת CNN, ואמר כי "חמאס משתמש בבונקרים שבנתה ישראל מתחת בית החולים שיפא".

ברק אמר: "כבר ידוע שנים רבות שיש להם את הבונקרים שבמקור נבנו על ידי מהנדסים ישראלים מתחת לשיפא ששימשו כעמדת פיקוד של חמאס. וכן כמה מנהרות הם חלק מהמערכת הזו", כך אמר ברק בראיון לכריסטיאן אמנפור ברשת CNN.

"זה כנראה לא סוג הפיקוד היחיד שיש לחמאס, כמה אחרים נמצאים בבתי חולים אחרים או במקומות רגישים אחרים, אבל זה בטוח שימש את חמאס גם במהלך הסכסוך הזה", הוסיף.

ישראל כבשה את עזה ממצרים ב-1967 והחזיקה את השטח בכיבוש צבאי מלא עד שנת 2005, אז ביצעה את תכנית ההתנתקות. חמאס קיבל שליטה מלאה בתוך הרצועה שנתיים לאחר מכן, לאחר שרצח את אנשי הפתח ששלטו ברצועה.

"זה היה כנראה לפני חמישה או ארבעה עשורים שעזרנו לפלסטינים לבנות את הבונקרים האלה כדי לאפשר יותר מקום להפעלת בית החולים בגודל המצומצם מאוד של המתחם הזה", אמר ברק.

 





הוסף תגובה

תגובות

אין לשלוח תגובה הכוללות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
  1. חולה נפש!  

    אור

  2. הוא בסדר??  

    ישראלית

  3. הוא בסדר??  

    ישראלית

  4. דואגת לו  

    פולניה

  5. ברבר  


  6. ברק  

    דוד

  7. נמאס ממנו שיעוף לקטאר כבר  (ל”ת)

    אוהב ישראל

  8. את המטורף הזה צריך להכניס לכלא תחת חיסיון כמו את המרגל מרכוס קלינברג.  (ל”ת)

    מאיר

  9. האדם הכי שנוא במדינה אחרי שורה עצומה של 0מאלנים  


  10. ברק חשף ? באמת. זה הרי רץ כבר יותר משבועיים צהאדריכל הישראלי שתכנן את זה ויש לו את התכניות, אז מה כל הריקוד מסביב לברק ?  (ל”ת)

    אחד מהעם

  11. למה לא דנים אותו  


  12. ברק בשרות החמאס פחחחחחח  (ל”ת)


  13. אוייב העם.להוציאו להורג כמו את החמאס  

    איתא

  14. לא נורמלי הבן אדם השתגע  


  15. לאשפז את ברק בכפיה  

    ישראלי

;