תל אביב 27° באר שבע 28° חיפה 28° ירושלים 27°
י"ד אדר א' התשפ"ד
23.02.2024

מתכון לעוגת סולת תפוזים משגעת

מתכון לעוגה מוצלחת וטעימה המתאימה במיוחד לכבוד שבת קודש, עוגת סולת תפוזים בציפוי סירופ מתוק ושערות קוקוס, היוצרים יחד עוגה מיוחדת ומלאת עניין

מתכון לעוגת סולת תפוזים משגעת
עוגת סולת תפוזים משגעת צילום: נועם זיגדון

מתכון לעוגת סולת תפוזים משגעת / נועם זיגדון

המצרכים לעוגת סולת תפוזים משגעת

  • 4 ביצים L
  • 1 כוס מיץ תפוזים
  • 1 כוס שמן
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כוס קוקוס
  • 1 כוס סולת
  • 1 כוס קמח
  • 1 אבקת אפיה

לסירופ:

  • 1 כוס סוכר
  • 1 כוס מים
  • 1 כפית תמצית רום

לקישוט:

  • שערות קוקוס

אופן ההכנה לעוגת סולת תפוזים משגעת:

  1. בסיר מכניסים את מצרכי הסירופ ומרתיחים במשך 5 דקות ומכבים את האש

הכנת העוגה:

  1. מפרידים את הביצים לחלמונים וחלבונים
  2. את החלבונים (הלבן) מקציפים עם חצי כוס סוכר עד לקבלת קצף יציב
  3. בקערה נפרדת מקציפים את החלמונים (הצהוב) עם חצי כוס סוכר עד לקבלת בלילה בהירה ומוסיפים בהדרגה את השמן ושאר המרכיבים
  4. מאחדים את החלבונים עם תערובת החלמונים בעזרת ערבוב איתי בתנועות קיפול
  5. יוצקים את הבלילה לתבנית בנונית משומנת ומכניסים לתנור שחומם מראש על 170°
  6. אופים במשך כ- 40 דקות עד שקיסם יוצא יבש
  7. כשהעוגה מוכנה שופכים עליה את הסירופ שהספיק להתקרר (או להיפך)
  8. מפזרים שערות קוקוס ומתענגים

בהצלחה רבה ובתאבון

מתכון עוגה

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.message }}
{{ comment.writer }} | {{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.writer }} | {{ reply.date_parsed }}
טען עוד