י' ניסן התשפ"ד
18.04.2024

מתכון לבשר שפונדרה עם בצל מקורמל

מתכון נהדר למנה עיקרית הולמת, בשר שפונדרה המתבשל עם בצל מקורמל, שזיפים וסילאן ומקבל טעם עסיסי ומשובח - לא תפסיקו לקצור מחמאות

מתכון לבשר שפונדרה עם בצל מקורמל
שפונדרה עם בצל מקורמל צילום: נועם זיגדון

 מתכון לבשר שפונדרה עם בצל מקורמל / נועם זיגדון

המצרכים לבשר שפונדרה עם בצל מקורמל:

  • ½+1 קילו שפונדרה חתוך לנתחים גדולים
  • 4-5 בצלים קטנים /שלוטים
  • 4-5 בצלים סגולים בינוניים
  • 1 כרשה גדולה חתוכה ל- 4
  • 2 ראשי שום שלמים חצויים
  • 5-6 תמרים צהובים / שזיפים מיובשים
  • 3-4 כפות דבש / סילאן
  • 1 כפית מלח
  • ¼ כפית פלפל שחור
  • 2-3 עלי דפנה
  • 3-4 גרגרי פלפל אנגלי שלם
  • 4-5 עלי טימין
  • ¼ כוס שמן
  • ½ כוס מים 

אופן ההכנה לבשר שפונדרה עם בצל מקורמל:

  1. בסיר רחב מטגנים את הבשר עם מעט שמן משני צדדים ומניחים בצד
  2. צולים את הבצלים עם מעט שמן עד שהם מתקרמלים מעט
  3. מכניסים את הבשר ושאר המרכיבים מתבלים ומביאים לרתיחה
  4. מכסים בנייר אפייה ונייר כסף ומעבירים לתנור שחומם מראש על 170 מעלות ואופים במשך - 3 שעות
  5. מורידים את הנייר והמכסה ואופים עוד רבע שעה להשחמה
  6. מגישים לצד אורז לבן ומתענגים

בהצלחה רבה ובתאבון

מתכון בשר מנה עיקרית

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}
טען עוד