י"ז ניסן התשפ"ד
25.04.2024

פינת אוכל: רביולי בטטה ופילה סלמון מקורמל

יוסי, השף של 'קפה קפה מרינה הרצליה', מתארח במדור הבישול השבועי של 'בחדרי חרדים', ומציג שני מתכונים ערבים לחיך • כך תכינו רביולי ממולא בטטות ברוטב שמנת פטריות ופילה סלמון מקורמל על מצע קרם בטטות ובצל בטמפורה • בפנים: המתכונים המלאים • צפיה מהנה

פינת אוכל: רביולי בטטה ופילה סלמון מקורמל
מורן כהן

רביולי ממולא בטטות ברוטב שמנת פטריות
מצרכים לקרם בטטה:
בטטה אחת יפה
מלח גס
סילאן – 30 גרם
טימין טרי – 1 ענף
מלח רגיל – קורט

מצרכים לבצק הרביולי:
2 כוסות קמח דורום (אפשר גם קמח רגיל)
1 כוס מים פושרים
ביצה אחת
כף שמן זית

מצרכים לרוטב שמנת פטריות:
5-7 פטריות שמפיניון טריות חתוכות לרבעים
1/4 כוס יין לבן חצי ייבש
500 מ"ל שמנת 32%-38%
שן שום קצוצה
50גרם חמאה
מלח רגיל – לפי הטעם
פלפל גרוס – לפי הטעם
קורט אגוז מוסקט

אופן ההכנה:

קרם בטטה למילוי הרביולי:
מחממים תנור לחום של 220 מעלות. מפזרים על גבי תבנית את המלח הגס בשכבה אחידה. מניחים את הבטטות (בקליפתן) על שכבת המלח ואופים כ – 40 דקות, עד שהקליפה מקבלת גוון חום ומעט נפרדת מהבטטות.מסירים את הקליפה, מוסיפים מלח, טימין וסליאן (דבש תמרים) ומועכים למחית חלקה (לקבלת מרקם חלק מומלץ להשתמש במעבד מזון(

בצק הרביולי:
מנפים את הקמח. שמים בקערת ערבוב כוס אחת של קמח, מוזגים לתוכה כוס אחת של מים וכף אחת של שמן זית .מערבבים את תערובת הקמח עד שמגיעים לגוון ומרקם קרם, שוברים לתערובת ביצה ומערבבים בידיים עד למרקם אחיד וחלק
מוסיפים כוס קמח (נוספת) מנופה ומערבבים עד להטמעות הקמת בתערובת הבצק. מחלצים את הבצק מן הקערה ולשים בין כפות הידיים עד לקבלת מרקם אחיד, חלק ודביק.
עוטפים את הבצק בניילון נצמד. מניחים ל-10 דקות במקרר.
מוציאים מן המקרר ומשטחים על משטח מקומח לעובי דק ככל הניתן.
קורצים עיגולים. מניחים את המילוי במרכז העיגול. מניחים את קרם הבטטות שיבצבץ מן הרביולי שנסגר בין אצבעות הידיים. מרתיחים סיר עם מים רותחים ממולחים בכפית מלח.
שולקים בתוכם את הרביולי עד שהם צפים. ממתינים כדקה. מסננים מן המים ומניחים בצלחת.

רוטב שמנת פטריות:
משחימים פטריות עם חמאה ושן שום קצוצה במחבת שחוממה מראש, מוסיפים יין לבן ומבשלים עד לצמצום הנוזלים (לפחות עד שחצי מכמות הנוזלים מתאדה) לאחר מכן, מוסיפים את השמנת, מלח, פלפל (לפי הטעם) וקורט אגוז מוסקט. מניחים את הרביולי ומבשלים עד רתיחה.

הקרמה:
מפזרים פתיתי גבינת מוצרלה 28% ומכניסים לחום של 220 מעלות (שחומם מראש) ל3-7 דקות.

פילה סלמון מקורמל על מצע קרם בטטות ובצל בטמפורה
מצרכים לקרם בטטה:
בטטה אחת יפה
מלח גס
סילאן – 30 גרם
טימין טרי – 1 ענף
מלח רגיל – קורט

מצרכים לבלילת הטמפורה:
4-5 טבעות עבות בצל לבן
אבקת טמפורה 100 גרם (אפשר גם פירורי לחם)
סודה קרה 100 מ"ל
מים קרים 20 מ"ל
מלח קורט

מצרכים פילה דג סלמון נורווגי:
200-250 נתח דג
40 גרם סיאלן
40 גרם טריאקי
שומשום קלוי

אופן ההכנה:

קרם בטטה:
מחממים תנור לחום של 220 מעלות. מפזרים על גבי תבנית את המלח הגס בשכבה אחידה. מניחים את הבטטות (בקליפתן) על שכבת המלח ואופים כ – 40 דקות, עד שהקליפה מקבלת גוון חום ומעט נפרדת מהבטטות.מסירים את הקליפה, מוסיפים מלח, טימין וסליאן (דבש תמרים) ומועכים למחית חלקה (לקבלת מרקם חלק מומלץ להשתמש במעבד מזון(

בלילת בצל בטמפורה:
חותכים בצל לבן גדול לטבעות עבות, טובלים אותן בבלילה שמורכבת מאבקת טמפורה, סודה קרה, מים קרים וקורט מלח, ולאחר מכן מכניסים לשמן רותח עד להזהבה.

פילה דג סלמון נורווגי:
חתוכים נתח של 200-250 גרם, חוצים את הנתח לאורכו עד העור, מבלי לחתוך את העור, לאחר מכן יש לפתוח את הנתח בצורת "פרפר" (שחלק העור יהיה נסתר בתוך הנתח).

אופן ההכנה:
מחממים מחבת רגילה, מוסיפים רוטב טריאקי וסילאן על אש נמוכה. (לערבב מידי פעם שלא ישרף הרוטב).

מחממים היטב מחבת (נוספת) פסים כבדה (ניתן גם במחבת רגילה) וברגע שהיא ממש לוהטת מניחים את נתח הסלמון לצלייה של דקה עד דקה וחצי בכל צד, מעבירים את הנתח הסלמון למחבת עם הרוטב להמשך בישול של חצי דקה, דקה בכל צד. ומעל מוסיפים שומשום קלוי.

בתאבון!
שמנת פטריות קמח רביולי מתכונים

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}
טען עוד