תקצרו מחמאות
מתכון לטורט בחושה בציפוי קראנץ' אגוזים ושוקולד חלב
מתכון לעוגה בחושה מיוחד וקלה להכנה - טורט קלילה בציפוי קראנץ' אגוזים ושוקלד חלבי המעניקים יחד את הטעם המיוחד והחגיגי יותר לעוגה עסיסית והכי טעימה שיש – עוגה רכה אוורירית וקוצרת מחמאות
- חני לוין
- כ"ח סיון התשפ"ד
עוגת טורט בציפוי קראנץ' אגוזים ושוקלד חלב צילום: אפרת סיאצי'
מתכון לטורט בחושה בציפוי קראנץ' אגוזים ושוקולד חלב / אפרת סיאצ'י
המצרכים לטורט בחושה בציפוי קראנץ' אגוזים ושוקולד חלב:
לעוגה:
- תבנית אינגליש קייק
- 2 ביצים
- 1/2 כוס סוכר (100 ג’)
- 1/3 כוס שמן (80 מ”ל)
- 1/4 כוס חלב (לפרווה- מים) (60 מ”ל)
- 1/4 כוס מיץ תפוזים (60 מ”ל)
- 1/2 כפית תמצית וניל
- 1 כוס קמח תופח (או כוס קמח לבן + כפית אבקת אפיה) (140 ג’)
לציפוי קראנץ':
- 1/2כוס אגוזים טחונים (60 ג’)
- 100 גרם שוקולד חלב (לפרווה- שוקולד מריר)
- 2 כפות שמן
אופן ההכנה לטורט בחושה בציפוי קראנץ' אגוזים ושוקולד חלב:
הכנת העוגה:
- בעזרת מיקסר ידני מקציפים את הביצים עם הסוכר. מוסיפים שמן, חלב, מיץ, תמצית וניל ומערבבים.
- מוסיפים קמח תופח ומערבבים קלות עד לאיחוד חומרים.
- יוצקים את הבלילה לתבנית אינגליש קייק משומנת ומשטחים
- מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות ואופים במשך 30-35 דקות עד שקיסם יוצא יבש
- מחלצים את העוגה מהתבנית ושופכים מעל את ציפוי הקראנץ'.
הכנת ציפוי קראנץ':
- קוצצים את האגוזים גס
- במיקרוגל ממיסים את קוביות השוקולד עם 2 כפות שמן ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה
- מוסיפים את האגוזים הקצוצים ומערבבים לאיחוד
- יוצקים את ציפוי הקראנץ' על העוגה כשהיא יוצאת מהתנור ומורחים באופן אחיד בחלק העליון ובצדדים
- שומרים בקירור עד להגשה ומתענגים
בהצלחה רבה ובתאבון
מאת: אפרת סיאצ'י, מתכונים בעשר דקות
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל madorhl@gmail.com ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות