ב' חשון התשפ"ה
03.11.2024
שניים באחד

מתכון לדגי מושט בתנור עם עשבי תיבול וממרח ארטישוק

שני מתכונים באחד: דגי מושט עסיסיים המתבשלים בעשבי תיבול ומתכון מושלם לממרח ארטישוק - ממרח שיכול לשדרג בקלות כל סנדוויץ' או טוסט ושימושי מאוד גם בבישולים, מתאים לפסטות, דגים שניצלים ועוד.. והכי חשוב: סופר טעים

מתכון לדגי מושט בתנור עם עשבי תיבול וממרח ארטישוק
דגי מושט בתנור עם עשבי תיבול וממרח ארטישוק צילום: נועם זיגדון

מתכון לדגי מושט בתנור עם עשבי תיבול וממרח ארטישוק / נועם זיגדון

המצרכים לדגי מושט בתנור עם עשבי תיבול וממרח ארטישוק:

  • 3-6 דגי מושט
  • ¼ צרור פטרוזיליה קצוצה
  • ¼ צרור כוסברה קצוץ
  • 5 גבעולי בזיליקום (רק העלים) קצוצים
  • 2 כפיות גרידת לימון
  • 6 שיני שום פרוס
  • ½ כוס רצועות שקדים
  • ¼ כוס שמן זית
  • מיץ מחצי לימון
  • ½ כפית מלח
  • ¼ כפית פלפל שחור גרוס

לממרח ארטישוק:

  • שקית לבבות ארטישוק קפואים
  • 4 שיני שום קלופות
  • מיץ מחצי לימון
  • ¼ כפית פלפל שחור
  • ½ כפית מלח
  • 4 כפות שמן זית

אופן ההכנה לדגי מושט בתנור עם עשבי תיבול וממרח ארטישוק:

  1. את הדגים משרים במשך כרבע שעה עם מים ומעט חומץ
  2. לאחמ"כ שוטפים אותם הייטב, מנגבים בנייר סופג ומסדרים בתבנית
  3. בקערה, מערבבים את כל המצרכים יחד ומורחים את התערובת מעל הדגים
  4. מכסים את התבנית בנייר כסף ומכניסים לתנור שחומם מראש על 180° ואופים במשך כ-20 דקות
  5. לקבלת צבע אפשר להסיר את הכיסוי ולאפות עוד 10 דקות

אופן ההכנה לממרח ארטישוק:

  1. מבשלים במים, מלח ומעט מיץ לימון את לבבות הארטישוק עד שהם רכים מאוד
  2. מסננים מהמים ומעבירים למעבד מזון
  3. טוחנים את לבבות הארטישוק ששלקנו יחד עם יתר המצרכים, בפולסים קצרים עד לקבלת המרקם הרצוי.

בהצלחה רבה ובתאבון

מתכון לדגי מושט מתכון לממרח ארטישוק מתכון לדג מושט בעשבי תיבול

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}