מיוחד
מתכון למאפה בצק עלים במילוי ובצורה של דג מנה חגיגית ומקורית
דג מושט עסיסי עטוף במעטה זהוב ופריך של בצק עלים! מתכון חגיגי ומרשים שיהפוך כל ארוחה לחגיגה | מנה שמתאימה במיוחד לחגים ולשבתות ומעניקה לכם ארוחת יוקרה מושלמת
- נועם זיגדון
- כ"ז טבת התשפ"ה

מאפה בצק עלים במילוי ובצורה של דג צילום: נועם זיגדון
מתכון למאפה בצק עלים במילוי ובצורה של דג מנה חגיגית ומקורית / נועם זיגדון
המצרכים למאפה בצק עלים במילוי ובצורה של דג מנה חגיגית ומקורית:
- בצק עלים מרודד
- 3-4 דגי מושט ללא עור
למרינדה:
- ¼ כוס שמן זית
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- ¼ כפית כורכום
- 1 כפית מלח
- ¼ כפית כמון
- ½ כפית אבקת שום
אופן ההכנה למאפה בצק עלים במילוי ובצורה של דג מנה חגיגית ומקורית:
הכנת המנה צילום: נועם זיגדון
הכנת הדגים:
- משרים את הדגים כחצי שעה עם מים ומיץ לימון
- שוטפים אותם, מסננים ומנגבים בנייר מגבת
הכנת המרינדה:
- בקערה מערבבים הייטב את כל מצרכי המרינדה עד לאיחוד
- מורחים את הדגים משני הצדדים במרינדה
אופן הכנת המנה:
- פותחים את בצק העלים
- מניחים דג במרכז וחותכים את הבצק כשתי ס"מ יותר מסביב לדג כך שיהיה לבצק צורת דג קצת יותר גדול
- מברישים את השוליים בחלמון ובעזרת מזלג מהדקים את הבצק בקצוות
- מפזרים שומשום
- להניח על הדג עלה כוסברה, לימון ועגבניות שרי
- מכניסים לתנור שחומם מראש על 180° ואופים עד שהבצק משחים
- מחלקים ל-3 חלקים ומגישים
בהצלחה רבה ובתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות