מוצלחת
מתכון לעוגת שכבות אלפחורס מושלמת וקלה להכנה
לכל חובבי עוגיות האלפחורס: קבלו מתכון מושלם לעוגת שכבות אלפחורס נדיה ומוצלחת, היא קלה ופשוטה להכנה שתוכלו להכין לכל אירוע חגיגי ולא תפסיקו לקצור מחמאות
- חני לוין
- כ"ז טבת התשפ"ה

עוגת אלפחורס צילום: אסתי
מתכון לעוגת שכבות אלפחורס / אסתי
המצרכים לעוגת שכבות אלפחורס:
המידות בכוס ח.פ. לשתיה חמה
- ריבת חלב למריחה בין השכבות
לבצק:
- 150 גרם נטורינה רכה
- 1 כוס קרונפלור
- 1 כוס אבקת סוכר
- 1 שקית אבקת אפיה
- 2 כפות פודינג וניל
- 3 חלמונים L
- 1.5 כוסות קמח
- 1/4 כוס מים (לפי הצורך)
לקצפת:
- 500 מ'ל שמנת מתוקה
- 4 כפות פודינג וניל
- 1/4 כוס סוכר
- 1 כוס חלב (כוס ח'פ קר)
- 250 גרם גבינה לבנה בתנועות עטיפה
אופן ההכנה לעוגת שכבות אלפחורס:
הכנת הבצק:
- בקערה מכניסים את כל מצרכי הבצק כשאת המים מוסיפים בהדרגה תוך כדי לישה עד לקבלת בצק נוח לעבודה
- מחלקים את הבצק ל 3 חלקים .
- מקמחים ומרדדים כל חלק בצק בין שתי ניירות אפיה
- קורצים בעזרת רינג בקוטר 20-22
- מניחים כל עיגול בצק על תבנית תנור מרופדת בנייר אפיה
- מכניסים לתנור שחומם מראש על 175 מעלות ואופים במשך כ 9-10 דקות להזהבה קלה ביותר
- לאחר ששלושת העיגולים אפויים, מצננים אותם הייטב ומתחילים בהרכבת העוגה
הכנת המילוי:
- מקציפים את כל מרכיבי הקצפת מלבד הגבינה ולאחר מכן מוסיפים את הגבינה בתנועות עטיפה
הרכבת העוגה:
- לוקחים בסיס אפוי ומורחים ריבת חלב
- מזלפים קצפת ומניחים מעל בסיס נוסף
- מעל שוב מורחים מעט ריבת חלב ומזלפים מילוי קצפת
- שכבה שלישית שוב מורחים ריבת חלב ומזלפים ממילוי הקצפת פרחים
- מקשטים בריבת חלב ובעוגיות אלפחורס קטנות שמכינים משאריות הבצק
בהצלחה רבה ובתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות