י"ח שבט התשפ"ה
16.02.2025
תמותה ההמונית

חשד להרעלה: מאות עופות דורסים מתו - נלקחו דגימות

דיות שחורות, עיט צפרדעים, סיקסק ועורב אפור נמצאו מתים בדרום הארץ. מדענים חושדים בהרעלה המונית ודורשים שיתוף פעולה בין רשויות להגברת הפיקוח על חומרי הדברה. "התמותה ההמונית היא רק קצה הקרחון"

חשד להרעלה: מאות עופות דורסים מתו - נלקחו דגימות
אילוסטרציה צילום: freepik

335 דיות שחורות, עיט צפרדעים, סיקסק ועורב אפור נמצאו מתים סמוך לישוב פטיש ביום שבת על ידי פקחי רשות הטבע והגנים.

דגימות שנלקחו ע"י רשות הטבע והגנים צילום: רט"ג

דרור הבלנה מדען ראשי ברשות הטבע והגנים: ״רק שיתוף פעולה עם הגנ"ס והשרותים להגנת הצומח במשרד החקלאות להסדרת הרגולציה על חומרי הדברה ורעלים יאפשרו להלחם בתופעת ההרעלות שמאיימת על עולם החי בישראל. בלי שיתוף פעולה כזה כל העבודה של רט"ג לשימור בע"ח ועופות דורסים בפרט יורדת לטמיון.  ללא הסדרת הנושא ומתן כלים רגולטוריים משמעותיים לא נוכל להתמודד עם ההרעלות שמאיימות על עולם החי שלנו. התמותה ההמונית של העופות הדורסים מהווה כפי הנראה רק את קצה הקרחון של הנפגעים בהרעלה כיוון שהחומר החשוד כרעיל מאוד למינים רבים ובעל שארתיות רבה בסביבה״.

אחת הדיות X71 מושדרה ב-8/12/2017 במטמנה גני הדס השלימה 6 נדידות אביב וסתיו מאז המישדור וקיננה במרכז רוסיה (ממזרח לאורל באסיה), 1600 ק"מ צפונית-מזרחית למוסקבה. לצערנו מצאה את מותה באירוע הנוכחי.

היום (ראשון) הגיעו לשטח ד״ר תומר נסימאן וטרינר רשות הטבע והגנים וד״ר יואב מוטרו מהשירותים להגנת הצומח במשרד החקלאות. השניים לקחו דגימות מים, אדמה ושאריות חומרי הדברה מהשדה. ״אירוע הרעלה פוגע בחיות הבר, במים, באדמה ומסכן את האדם ולכן חשיבות לביצוע הבדיקות במטרה לאתר את סיבת התמותה״ מסביר ד״ר תומר.

לוקחים דגימות מההדברה צילום: רט"ג
אירוע הרעלה פטיש רשות הטבע והגנים נדידת עופות דורסים

art

להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של 'בחדרי חרדים'
לחץ כאן

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 3 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}