י"ד שבט התשפ"ה
12.02.2025
בהתאם לרצון טראמפ

הוכנו תוכניות: הפנטגון נערך לנסיגה אמריקנית מסוריה

הפנטגון הכין תוכניות להסגת כל חיילי ארה"ב מסוריה, זאת לאחר שהנשיא דונלד טראמפ הביע את רצונו בהסגת הכוחות | בכירים בבית הלבן העבירו לגורמים בישראל מסר על כוונת הנשיא טראמפ

הוכנו תוכניות: הפנטגון נערך לנסיגה אמריקנית מסוריה
הפנטגון צילום: Pixabay

הפנטגון הכין תוכניות להסגת כל חיילי ארה"ב מסוריה, כך לפי דיווח NBC News. הנשיא דונלד טראמפ ובכירים המקורבים אליו הביעו לאחרונה עניין בהוצאת כוחות ארה"ב מסוריה, מה שהוביל את פקידי הפנטגון להתחיל לתכנן תוכניות לנסיגה מלאה תוך חודש עד שלושה חודשים. 

היועץ החדש לביטחון לאומי של טראמפ, מייק וולץ, הגיע ביום שישי למפקדת פיקוד מרכז ארה"ב בפלורידה, לפגישה עם בכירי צבא ארה"ב בה קיבל תדרוכים על המצב במזרח התיכון וככל הנראה גם בסוריה. 

גורם רשמי בבית הלבן אמר שההפחתה הפוטנציאלית של כוחות ארה"ב בסוריה לא הייתה מטרת ביקורו של וולץ. "זה טוב לוולץ לבקר ב-CENTCOM כדי לקבל תחושה של האזור כולו", אמר פקיד בבית הלבן. 

בכירים בבית הלבן העבירו לגורמים בישראל מסר על כוונת הנשיא טראמפ להסיג את הכוחות האמריקנים. 

יצוין כי בביקורו האחרון של שר הביטחון ישראל כ"ץ בחרמון הסורי הוא אמר כי "צה"ל יישאר בפסגת החרמון ובאזור הביטחון לזמן בלתי מוגבל כדי להבטיח את ביטחון תושבי מדינת ישראל". עוד הוסיף כ"ץ: "לא נאפשר לכוחות עוינים להתבסס במרחב הביטחון בדרום סוריה".

סוריה הפנטגון דונלד טראמפ צבא ארצות הברית מייקל וולץ החרמון הסורי

art

להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של 'בחדרי חרדים'
לחץ כאן

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}